Cum pregăteşti cel mai bun ostropel de pui?

Reţetă de ostropel de pui este uşoară, simplă, nu necesită multe ingrediente şi se încadrează în gusturile adulţilor şi copiilor deopotrivă. Ostropelul poate fi servit la masa de prânz sau la cină şi reprezintă o întoarcere în timp a papilelor gustative când bunicile preparau, dintr-un pui de curte, câteva linguri de ulei şi de bulion din roşiile din grădină şi o mână de căţei de usturoi sănătoşi, cea mai bună mâncare.

Ingrediente necesare pentru prepararea ostropelului de pui

Pentru că la bloc nu se pot creşte păsări, gospodinele optează pentru cei mai delicioşi şi bine crescuţi pui, puii La Provincia. Se poate găti ostropel din tot puiul sau numai din pulpe ori chiar din aripi său piept. Reţeta variază în funcţie de preferinţele membrilor familiei. Cele mai recomandate sunt pulpele superioare La Provincia pentru că sunt grase şi cărnoase.

Pe lângă pulpele de pui, pentru a prepara ostropel pentru toată familia gospodinele au nevoie şi de câteva linguri de ulei, 5-6 căţei de usturoi feliaţi, 5-6 căţei de usturoi pisaţi sau răzuiţi pe razătoarea mică, un litru de suc de roşii, o linguriţă de cimbru uscat, o legătură de mărar şi una de pătrunjel, o legătură de ceapă verde, sare şi piper. Pentru mai mult gust, se pot folosi roşii curăţate şi decojite naturale sau din conservă.

Cum se prepară ostropelul de pui?

Cele mai citite articole

Pentru a prepara ostropel de pui, gospodinele trebuie să încălzească o cratiţă de dimensiuni suficient de mari, în care să adauge carnea de pui La Provincia. Carnea de pui se lasă la prăjit şi pe o parte şi pe altă după ce se condimentează cu sare şi cu piper. Carnea se rumeneşte foarte bine pe ambele părţi. După ce carnea s-a rumenit foarte bine, se scoate pe o farfurie cu şerveţel uscat din tigaie.

În uleiul rămas se adaugă usturoiul mărunţit şi ceapă verde tocată mărunt, cât să devină un amestec aromat, dar nu prăjit pentru că usturoiul va deveni amar. Se va adăuga şi sucul de roşii imediat împreună cu roşiile decojite. Se adaugă cimbrul uscat şi celelalte condimente şi se va aştepta că sosul să ajungă la punctul de fierbere. Se adăugă în sos carnea de pui, se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă 20 de minute sau până când este gata. Când carnea este gata, se ia capacul, se adăugă căţeii de usturoi feliaţi şi se mai lasă la gătit 5 minute, cât să fie moale şi usturoiul.

După cele 5 minute, ostropelul este gata, se poate adăuga deasupra mărar sau pătrunjel tocat. Se poate servi ostropelul de pui cu mămăligă, cu piure, cu garnitură de pilaf simplu sau cu turte calde şi cu diferite salate de sezon.

Poftă bună!

Cele mai citite articole

Share your love