Ce investiții smart să faci atunci când te muți în casă nouă

Mutarea într-o casă nouă este un moment important și poate fi o adevărată provocare, mai ales dacă este prima oară când faci acest pas și nu știi exact care sunt lucrurile la care să fii atent și de care ai nevoie pentru a avea o locuință confortabilă. Mutarea în sine presupune o mulțime de cheltuieli, însă este recomandat să iei încă de la început în considerare și eventualele investiții pe care urmează să le faci, pentru a planifica resursele eficient. Până la urmă, îți dorești să transformi spațiul în care vei locui dintr-o casă în acasă, locul în care te relaxezi și abia aștepți să te întorci în fiecare zi.

În mod natural, primul lucru la care ne gândim atunci când urmează să ne mutăm într-o casă nouă, fie că este vorba despre o garsonieră, un apartament sau o casă la curte, este amenajarea spațiului, respectiv achiziționarea mobilierului. Însă, până acolo, sunt o mulțime de alte detalii de luat în considerare și investiții pe care este necesar să le luăm în calcul. Confortul de lungă durată este important pentru starea noastră de bine, așa că niciun efort sau investiție nu sunt prea mari pentru a ne bucura de un spațiu cald și primitor. 

Calitate înainte de toate 

Dacă urmează să te muți într-un apartament sau o casă nouă, gândește-te ce îmbunătățiri poți aduce spațiului în care vei locui, pentru a te simți confortabil. Calitatea materialelor este importantă, deoarece vrei să te bucuri cât mai mult timp de lucrurile pe care le alegi cu drag și în care vei investi timp, pasiune și bani. De exemplu, unul dintre cele mai importante aspecte într-o locuință este pardoseala care, ideal, are un aspect atrăgător, este rezistentă și funcțională. Lemnul îndeplinește toate aceste criterii. 

În plus, avantajele unei pardoseli din lemn masiv sunt nenumărate: are o structură naturală, este o soluție excelentă pentru zonele cu trafic intens, presupune o investiție de durată, este groasă și rezistentă, așa că poate fi finisată în mod repetat. Totodată, este ușor de montat și de întreținut și izolează foarte bine termic. Parchetul din lemn masiv este durabil și alegerea perfectă dacă îți dorești un tip de pardoseală caldă, primitoare, potrivită pentru orice încăpere din casă.

Analizează cu atenție toate finisajele din casa în care urmează să te muți și stabilește care sunt zonele sau obiectele în care dorești să investești, pentru a beneficia de cea mai bună calitate și confort. Instalațiile sanitare, tâmplăria geamurilor, tipul de geamuri, ușile de interior și cea de exterior, electrocasnicele și sistemele de iluminat sunt finisajele și accesoriile în care este posibil să fie nevoie să investești, pentru a avea parte de confort și pentru a obține aspectul și stilul pe care le dorești. 

Măsoară de două ori și taie o singură dată 

Cele mai citite articole

Una dintre cele mai importante acțiuni pe care trebuie să le faci, înainte de a cumpăra lucrurile pe care le dorești pentru casa ta, este să măsori cu atenție toate spațiile și zonele din casă. Astfel, ai cât mai repede la dispoziție toate lucrurile necesare și eviți timpul și resursele pe care le-ai consuma cu returul și achiziționarea unor produse noi.

În general, proiectul de amenajare a locuinței cu dotări moderne atrage după sine costuri destul de ridicate, așa că este recomandat să te gândești din timp la soluțiile de care vei avea nevoie și să împarți investițiile în mai multe etape, pentru a obține exact rezultatul la care ai visat. 

Planurile de amploare, mai ales cele pentru casă, sunt mult mai ușor de pus în practică atunci când aplici strategia pașilor mici. Astfel, nu te vei simți copleșit și presat de timp pentru a duce lucrurile la bun sfârșit cât mai repede. De exemplu, poți împărți amenajarea pentru fiecare cameră în parte sau pe tipuri de activități sau de produse.

Studiază cu atenție produsele și ofertele de pe piață și gândește-te ce presupune instalarea sau montarea acestora, dacă ai nevoie de ajutor specializat sau de accesorii suplimentare și include și aceste cheltuieli în buget. De asemenea, asigură-te că lucrurile pe care vrei să le achiziționezi se potrivesc în locuința ta și cu restul pieselor de mobilier. Gândește-te la dimensiunile camerelor și spațiilor pe care le ai la dispoziție și, acolo unde este cazul, personalizează dotările pe care le dorești.

Mutarea într-o casă nouă este un motiv de bucurie și abia aștepți să transformi și să îmbunătățești spațiul așa cum îți dorești. Alege cu atenție lucrurile de care ai nevoie, planifică bugetul și măsoară spațiul cu atenție. Exprimă-ți stilul și amenajează-ți casa așa cum îți dorești!

Sursa foto: Unsplash

Cele mai citite articole

Share your love