Avantajele unui set de construit pentru copilul tău

Activitățile care îi ajută pe juniori să își dezvolte creativitatea și imaginația pot fi cultivate de la cele mai mici vârste. Beneficiile pe care aceste îndeletniciri le aduc se traduc în schimbări și inovații bune pentru sine și pentru societate, în viața adultă. 

Seturile de construit sunt o modalitate excelentă prin care copiii pot să-și dezvolte abilități de bază, cum sunt atenția și concentrarea, dar și altele mai complexe. În plus, le oferă celor mici o alternativă foarte bună la jocurile de pe telefon sau tabletă, deoarece în acest fel văd un rezultat concret, în plan tridimensional, al muncii lor.

Iată câteva dintre avantajele pentru care să oferi copilului tău un set de construit.

1.Dezvoltă capacitățile neuromotorii ale copiilor

Indiferent de vârsta la care încep să le folosească, jocurile de construit care conțin piese ce pot fi asamblate îi ajută pe cei mici să-și dezvolte îndemânarea și funcțiile motrice. De exemplu, seturile care au cuburi sau piese de lemn, pe care copiii foarte mici le pot ține în mână, le dezvoltă acestora abilitățile de coordonare ochi-mână.

Mai târziu, jucăriile pe care copiii le pot asambla singuri le dezvoltă acestora atenția distributivă, capacitatea de concentrare, dar și abilități mai fine, cum este, de exemplu, aruncarea cu precizie la o țintă. Poți să-i oferi celui mic posibilitatea de a-și exersa toate aceste tehnici într-un joc dintr-un set de construit de la De-a joaca.   

2. Pot fi asamblate în nenumărate feluri

Cele mai citite articole

Fie că au cuburi din lemn, figurine, animăluțe sau orice altceva, jocurile de construit sunt modulare așa că piesele pot fi asamblate în nenumărate feluri. Acest lucru este extrem de benefic pentru că le dezvolta celor mici imaginația și creativitatea. De asemenea, ei au satisfacția de a vedea rezultatele concrete ale activității lor. 

Mai mult, seturile cu piese de construit sunt potrivite indiferent de vârstă, iar cei mici îi pot angrena chiar și pe adulți în jocul lor! Acest lucru nu reprezintă doar simple proiecte de colaborare ale copiilor cu părinții. Pe termen lung, se traduc în dezvoltarea abilităților sociale și în interacțiuni mai bune cu alți copii.

3. Poți să alegi gradul de complexitate 

Diversitatea și varietatea în care vei regăsi pe piață ofertele de jocuri de construit pentru copii sunt nelimitate. Printre numeroasele avantaje pe care le oferă astfel de seturi se numără și faptul că poți alege oricând setul potrivit pentru vârsta copilului tău. De exemplu, în timp ce toate cuburile cu figuri colorate sau cele din lemn sunt potrivite pentru vârste foarte fragede, alte seturi oferă diferite grade de complexitate, în funcție de interesele și pasiunile copilului: mașini, clădiri, roboți etc. 

Și jocurile de construcție magnetice se numără printre preferatele celor mici, iar combinațiile multiple pe care le pot obține îi vor ține ocupați ore întregi!

Cu ajutorul seturilor de construit poți să-l ajuți pe copilul tău să își dezvolte, de la cele mai mici vârste, abilități care îi vor fi de folos mai târziu în viață. Aceste jocuri sunt o modalitate excelentă prin care copiii încep să-și activeze latura creativă, să își păstreze vie atenția și concentrarea și să-și crească abilitățile de comunicare interpersonală și de grup. Folosind seturi de construit și machete încă de la vârste micuțe, copilul tău poate deveni arhitect, matematician, sau de ce nu, un viitor inginer la NASA!

Cele mai citite articole

Share your love