Ce tendințe majore conturează astăzi piața muncii din IT?

Domeniul IT rămâne fruntaș pe lista celor mai căutate industrii pentru joburi. Totuși, piața muncii a trecut printr-o serie numeroasă de schimbări majore, care au redefinit tehnicile de angajare. 

Tendințele care au devenit pregnante în ceea ce privește derularea procesului de recrutare tind să se îndrepte spre o cât mai bună optimizare a activității de alegere a candidatului ideal.

Companiile de IT își doresc persoane orientate spre performanță, care să dea dovadă de profesionalism și dorință de a învăța și a inova. 

Tocmai de aceea, atenția la detalii devine cuvântul cheie atunci când sunt desfășurate etapele de recrutare IT. Competiția pentru a avea în echipă personal specializat este imensă. Angajatorii oferă din ce în ce mai multe beneficii celor care reușesc să atingă performanțe extraordinare. 

Chiar dacă industria IT progresează fantastic, aceasta se confruntă în prezent cu un deficit de personal. Lista de posturi disponibile este variată, iar cele mai multe locuri libere sunt pentru SQL sau Full Stack Developer și Data Analyst. 

Ce aspecte sunt definitorii pentru viitorii angajați din domeniul IT?

Angajatorii vin cu soluții inedite pentru a atrage candidații în companiile lor de IT. Cele mai noi propuneri care se regăsesc deja în câmpul muncii sunt:

  • Munca remote sau hibrid – O metodă care a fost impusă de contextul pandemic, dar cu utilitate și în prezent este lucrul de acasă sau în sistem hibrid.  Acest aspect contează foarte mult pentru candidații din prezent, fiind pentru mulți o condiție menționată în procesul de recrutare IT la care participă. Prezența fizică la birou nu este mereu necesară pentru un job în domeniu. De aceea, să lucrezi din confortul casei poate fi un avantaj. Mai mult de atât, pentru a asigura un grad de socializare optim, majoritatea firmelor optează pentru modelul hibrid de lucru.
  • Digitalizarea – Programele automatizate și platformele dedicate pentru jobul tău vor fi parte din viața  profesională a angajaților. La astfel de aplicații se lucrează constant. Eficientizarea se află în topul priorităților angajatorilor, iar acest lucru va conta din ce în ce mai mulți pentru angajați.
  • Programe de dezvoltare profesională – Dacă un angajat vrea să asimileze informații și skill-uri noi, companiile de IT pun la dispoziție programe de învățare sau training-uri care să susțină dezvoltarea constantă a abilităților. Programele de formare sunt tot mai prezente în companiile din domeniu.

Noile tendințe din piața muncii sunt favorabile atât pentru candidați, cât și pentru angajatori.  Beneficiile pe care le oferă firmele din domeniul IT se actualizează constant, ceea ce va oferi candidaților mai mult ca sigur șansa de a evolua armonios în carieră.

Share your love