Renunță la tot ceea ce credeai că știi despre tractorașul de tuns iarbă!

Știai că un tractoraș pentru tuns gazonul poate fi folosit pe tot timpul anului, inclusiv IARNA? Da, un tractor tip rider este o mașinărie complexă și extrem de versatilă, care poate fi utilizat pentru realizarea unei multitudini de lucrări în gospodărie și nu numai, de la tăiatul ierbii și până la curățat zăpada din curte!

Adaptabilitatea remarcabilă a acestui utilaj este dată de gama de accesorii cu care vine însoțit, dar și de sistemul extrem de fiabil destinat cuplării/decuplării acestora de tip „drive-in-drive-out”: lame de tăiere frontale, măturător cu sistem de colectare a ierbii și frunzelor, greblă pentru mușchi, remorcă, lamă/freză pentru deszăpezire și dispozitiv de împrăștiat zăpada, scarificator, fertilizator, perie frontală pentru curățarea aleilor, etc. Practic, nu este muncă în gospodărie pe care un astfel de utilaj să nu o poată realiza. Dacă vrei să te convingi de utilitatea lui și de felul în care acesta te poate ajuta în curtea ta, vezi aici tractorul rider Husqvarna comercializat de cei de la Belgarden.ro.

Dar iată și alte prejudecăți pe le au oamenii când se referă la aceste tractorașe multifuncționale pentru tuns iarba:

  • Sunt scumpe!

Depinde. Dacă nu ai o gospodărie mare, cu o suprafață întinsă de gazon/iarbă și dorești sa-l folosești strict pentru această activitate, atunci da, s-ar putea să nu fie cel mai cost-eficient produs. De aceea există variante mai ieftine, cum sunt mașinile de tuns iarba, trimerele sau motocoasele de mână. În schimb, dacă cumperi un tractoraș cu scopul de a-l folosi la adevăratul său potențial, inclusiv pentru a căra diverse lucruri, atunci investiția este mai mult decât eficientă.

  • Se pot folosi doar pe suprafețe drepte!

Fals! Beneficiar al unei direcții articulate, care-l transformă într-un utilaj ușor de manevrat, dar și al unui sistem de tracțiune integrală, un astfel de tractoraș rider poate fi folosit inclusiv pe pantele mai abrupte sau pentru pătrunderea în zone accidentate, umede sau cu denivelări.

  • Sunt bune doar pentru gazon, nu și pentru iarbă înaltă!

Cele mai citite articole

Din nou, fals! Datorită unui sistem care permite evacuarea posterioară a ierbii, acest tractoraș poate tăia orice tip de iarbă – scurtă, înaltă, aspră, cu mărăcini, etc. Astfel, pentru a gestiona cantități mai mari de iarbă, tot ce trebuie să faci e să îi montezi respectivul sistem de evacuare.

  • Îți trebuie permis!

            Din fericire, acest tip de cvadriciclu se poate conduce fără a avea nevoie de un permis de conducere. În plus, direcția articulată, tunderea frontală, privirea de sus a zonei de lucru sau accesul ușor la comenzi îl face ușor de condus și de manevrat, transformând orice activitate în plăcere.

            Dacă ești un gospodar modern, care știe cum să-și ușureze munca în gospodărie, un astfel de tractoraș este ideal pentru tine și familia ta. În plus, având în vedere sumedenia de lucrări pe care le poate realiza, dar și condițiile meteorologice diverse în care acționează, acest utilaj multifuncțional beneficiază în acest moment de un raport calitate-preț foarte bun.

Ce spui? Te tentează și pe tine unul?

Sursa foto: Pixabay.com

Cele mai citite articole

Share your love