Airsoft, un joc antrenant de strategie pentru iubitorii de acțiune

Înainte de a cumpăra arme airsoft, un începător ar trebui să cunoască principalele tipuri și caracteristici ale acestora. Nu este simplu acest demers, alegerea modelului cel mai potrivit fiind îngreunată de ofertele extrem de diverse ale producătorilor. 

Armele airsoft cu arc se bazează pe principiul aruncării manuale a arcului înainte de fiecare lovitură. Acestea sunt cele mai ieftine unități, dar mai puțin solicitate. Cele mai frecvente arme airsoft de folosit pe vreme bună sunt puștile cu lunetă și puștile. Acest tip de modele exclude modul automat de tragere.

Arme airsoft cu gaz

Modelele cu gaz ale armelor airsoft sunt de două tipuri: cu sau fără imitație de recul după împușcare (GBB și NBB). Principiul de funcționare al modelelor se bazează pe amestecuri de gaze. Cele mai frecvente sunt propanul și dioxidul de carbon. Printre modelele de arme cu gaz, se pot cumpăra acum pistoale și puști, dar în magazinele de airsoft puteți găsi și mitraliere care funcționează pe gaz.

Principalele avantaje: raza și puterea de tragere sunt mai mari decât cele ale unei arme de folosit pe vreme bună.

Dezavantaj: sensibile la îngheț.


Din punct de vedere tehnic, o armă pneumo-electrică constă din următoarele părți:

  • motorul electric care comprimă arcul;
  • un acumulator (baterie) purtător de energie;
  • cutia de viteze este un mecanism pentru crearea excesului de presiune;
  • hop-up-ul este un mecanism pentru răsucirea bilei pentru a da stabilitate zborului său;
  • canalul prin care zboară bilele airsoft.

Replicile de arme airsoft pe gaz

Sursa de energie din replicile de arme pe gaze este aerul comprimat sau gazul. Alimentarea cu gaz este conținută într-un cilindru situat în capătul unei mâneri pentru pușcă sau pistol. Acest sistem nu are restricții severe de funcționare în condiții de temperatură extremă. Dar la fiecare lovitură presiunea din cilindru scade, iar acest lucru duce la o schimbare a traiectoriei zborului mingii, interferează cu tragerea țintită. Această opțiune este potrivită în principal pentru lupte la distanțe medii și apropiate.

Locul de naștere al airsoft-ului este Japonia, căreia, după sfârșitul celui de-al doilea război mondial, i sa interzis să aibă arme de foc. Pentru a nu-și pierde abilitățile de luptă, locuitorii niponi au venit cu prototipuri de arme reale, al căror focos este bilele de plastic cu o greutate de 0,2 g și 6 mm în diametru. Inițial, tipul de armă folosită a funcționat pe gaz comprimat.

Treptat, jocul de airsoft a găsit fani în toată lumea. 

Avantajele acestui hobby:

1. Varietate de arme ce se pot utiliza în joc

Unitățile copiază modele reale de arme: pistoale, mitraliere, revolvere, puști. O selecție largă de arme ajută pe oricine să își găsească nișa în jocuri.

Există 3 tipuri de replici: gaz, electro-pneumatic (alimentate cu baterie) și arcuri, adică pe bază de piston cu arc.

2. Realismul a ceea ce se întâmplă în joc

Majoritatea jucătorilor de airsoft simulează lupte din viața reală folosind uniforme și echipamente ale soldaților reali. Acest lucru vă permite să vă scufundați în lumea războiului fără riscuri grave pentru sănătate.

3. Varietate de scenarii

Folosind arma, se pot juca partide de diferite durate și teme: de la un foc de luptă prietenos timp de câteva ore la o simulare a operațiunilor militare, care durează chiar și câteva zile, cu participarea a zeci de oameni și utilizarea echipamentului militar.

Cerințele pentru apariția participanților depind, de asemenea, de tema jocului. Unele dintre ele pot fi jucate în orice ținută care nu vă deranjează.

4. Locul și ora evenimentului

Diferite tipuri de terenuri sunt potrivite pentru jocuri: câmpuri, păduri, clădiri abandonate, dar de multe ori bătăliile au loc în locuri special echipate și închiriate. Ziua sau noaptea.

Datorită faptului că airsoft este un joc activ, iar arma trage cu elemente izbitoare, acest hobby are dezavantajele sale.

1. Nu se poate juca fără echipament de protecție adecvat

Un jucător fără protecție a ochilor nu are voie să joace. De asemenea, se recomandă protejarea zonelor expuse ale corpului și articulațiilor.

2. Există posibilitatea de a trișa

În majoritatea cazurilor, lovirea cu bila a unei persoană nu lasă urme și nu este nevoie de vreo îngrijire medicală. Unii jucătorii pot ascunde din acest motiv unde au fost loviți din dorința de a juca în continuare.

3. Pericol de rănire în timpul partidei

Ca orice joc de război, airsoftul implică o mișcare rapidă pe teren accidentat. Nimeni nu este 100% ferit la accidente.

4. Costul achiziționării echipamentului

Prețurile pentru echipamentul airsoft variază și depind de producător, de calitatea produselor și de marca armelor.

5. Jocul de airsoft nu este chiar pentru toată lumea (spre deosebire de paintball)

Majoritatea organizatorilor le permit jucătorilor să aibă doar dacă au 16 ani sau chiar mai mult în unele țări.

Airsoft este un joc interesant, captivant, care unește oamenii în echipe puternice și prietenoase. Toată lumea de aici își va găsi rolul și își va petrece timpul cu beneficii.

Dacă ai nevoie de echipament airsoft, în găsești pe dakka.ro!

Articolul Anterior

Sfaturi despre livrarea obiectelor pretioase

Articolul Urmator

Balonarea la copii – simptome şi tratament

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *