Alegerea aspiratorului auto potrivit

Este destul de clar că majoritatea proprietarilor de mașini doresc ca interiorul mașinii lor să fie curat și îngrijit. 

Pentru unii mașina este chiar a doua casă, pentru alții este important să se deplaseze ocazional într-un mediu confortabil. Nu este absolut necesar să folosiți în mod regulat servicii de spălare auto pentru a menține interiorul autovehicului dvs. curat. Pur și simplu este suficient să cumpărați un aspirator auto de înaltă calitate. 

Chiar dacă luarea unei decizii de cumpărare în acest sens, alegerea dintre mai multe opțiuni de astfel de echipamente speciale poate fi incredibil de dificilă, cu puțină atenție se poate cumpăra un aspirator auto bun pentru mașină. 

Parametrii principali care caracterizează dispozitivul

În primul rând, trebuie să se ia în considerare tipul de curățare pe care intenționați să îl faceți. Producătorii oferă aspiratoare auto pentru aspirare uscată și umedă.

Aspiratorul auto pentru curățare uscată 

Acest tip de echipament este împărțit în dispozitive echipate cu filtre care păstrează alergenii și substanțele nocive în interior și filtre care reduce cantitatea de praf la ieșirea din aspirator).

Aspiratorul auto pentru curățarea umedă

Acest dispozitiv este potrivit pentru aspirarea generală: curăță de praf, nisip, îndepărtează murdăria și chiar zăpada topită.

Surse de energie pentru aspiratoare auto

Aspiratorul reîncărcabil. Este potrivit pentru utilizarea de zi cu zi, compact și ușor de utilizat, deoarece nu are nevoie de cablu de alimentare. Încărcarea bateriei este suficientă pentru curățarea de până la o jumătate de oră, dar, de regulă, aceasta este suficientă. Cu toate acestea, puterea de aspirație poate scădea atunci când bateria este începe ca să se descarce.

Aspiratorul alimentat “la brichetă”.  Are are mai multă putere, ceea ce este minunat atunci când curățați nisipul și scamele. Lucrul cu acesta este limitat de cablul de alimentare și afectează încărcarea bateriei mașinii, dar un astfel de dispozitiv poate fi folosit mult timp.

Astăzi, puteți găsi o opțiune combinată în magazinele de specialitate.

Ce altceva să mai cauți atunci când alegi un aspirator auto?

Puterea. Un aspirator de mașină bun ar trebui să fie o combinație de calitate și putere, astfel încât, cu eforturi minime, să facă față în mod eficient îndepărtării diverselor murdării și resturi. Astfel, cu cât acest parametru este mai mare, cu atât aspiratorul auto se va descurca mai bine cu sarcina sa. Este recomandabil ca să goliți recipientul de praf la timp, deoarece puterea de aspirație scade atunci când este umplută cu resturi.

Sacul colector. Colectorul de praf sub formă de sac fabricat din hârtie, pânză, alte materiale multistrat protejează împotriva prafului. Poate fi de unică folosință sau refolosibil după spălare.

Recipient de colectare (preferabil transparent). Va fi mai convenabil de utilizat, deoarece este ușor de instalat și gradul de încărcare este vizibil cu ochiul liber fără a demonta aspiratorul auto.

Cablul de alimentare. Din punct de vedere practic, merită să alegeți un dispozitiv cu un cablu durabil și flexibil, în caz contrar, atunci când este utilizat în sezonul rece, o rupere a acestuia va fi inevitabilă. Acordați totuși o atenție specială modelelor de aspiratoare auto fără furtun.

Lungimea cablului. Atunci când alegeți un aspirator pentru mașină, este esențial să luați în considerare lungimea vehiculului dumneavoastră. Desigur, în cazul în care un model este cu siguranță potrivit pentru dvs., dar are un cablu scurt, atunci un cablu prelungitor va salva situația.

Accesoriile speciale. Cele mai frecvente tipuri de utilizare sunt:

– duza de covor și podea cu peri retractabili;

– duza cu varf îngust, pentru locuri greu accesibile;

– duza cu peri rigizi pentru curatarea de lână și scame.

Experiența a arătat că un aspirator auto face o curățare mult mai bună decât un aparat de uz casnic obișnuit. Prețul depinde în principal de caracteristicile tehnice: putere, funcționalitate, numărul de accesorii, lungime cablu, mod de încărcare etc.. Aceste informații vor fi suficiente pentru a face rapid și ușor alegerea corectă. 

Puteți cumpăra un aspirator auto de încredere în mașina de la Rollfast

Articolul Anterior

Cum sa obtii echilibrul corect pentru o viata traita in cel mai frumos mod

Articolul Urmator

Cum amenajezi o cabină de duș in aer liber?

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *