Amenajare terasă: idei și sfaturi creative

O terasă este un loc ideal pentru petrecerea timpului liber de vară. Mai ales acum, în vreme de pandemie. Iată doar câteva decorațiuni vor ajuta cu siguranță să se creeze un design elegant, fără costuri suplimentare.

Peretii terasei par dezordonati si ponosiți? Este timpul să le faci un tratament de beauty și să îi înfrumusețezi puțin! Pune-ți la lucru creativitatea și rezultatele vor fi grozave!

Uneori, acest lucru chiar nu necesită reparații scumpe. Doar câteva trucuri vor fi suficiente pentru a face terasa ca să arate la modă și, în același timp, să rămână funcțională și confortabilă pentru multă vreme.

Plante așezate în ghivece sau jardiniere, ghirlande cu leduri colorate pe care să le aprinzi seara, vopsea cu nuanțe cool în 2021 sau cu un aer atemporal, obiecte decorative sau textile interesante, inclusiv decorațiuni realizate din materiale reciclabile, vor completa cu siguranță amenajarea terasei. Toate acestea vor contribui la aducerea frumuseții și confortul terasei casei tale de vacanță. Și asta fără mari dificultăți. Iată câteva sfaturi concrete pentru a-ți fi mai ușor ca să faci acest lucru.

Culorile pereților la modă în 2021

O soluție excelentă pentru renovarea pereților terasei este pur și simplu să îi revopsești în nuanța care îți place. Culoarea joacă un rol fundamental, indiferent dacă este vorbim de pereții interiori, de fațada casei, a terasei, balconului sau de zonele exterioare ce dau spre stradă.

În acest sezon, designerii recomandă să ne orientăm cu precădere către niște nuanțe blânde, însorite. Nu îți fie însă teamă ca să adaugi și anumite accente strălucitoare: de exemplu teracota se potrivește bine cu nuanțele turcoazului, mentei și alte accente verzi-albăstrui. Acestea vor arăta foarte bine pentru o terasă în care relaxarea să fie deplină.

Plantele cățărătoare

O altă opțiune pentru a da o nouă viață vechilor pereți scorojiți ai unei terasei este acoperirea acestora cu iederă, struguri și diverse soiuri de trandafiri sălbatici, alte plante cățărătoare. Pentru a le planta se pot comanda online diverse suporturi decorative din magazinele de grădinărit, pentru a le așeza de-a lungul pereților. Cei care preferă să privească plantele cu flori de pe o terasă ce dă în curte, se pot planta hortensii, trandafiri,  regina-nopții, gura-leului, crini, iasomie.

Suporturi suspendate pentru flori

Amenajarea unor zone verticale verzi (grădini/perdele de vegetație) folosind ghivece de flori agățate și jardiniere frumoase de designer reprezintă un alt mod de a masca un perete scorojit de terasă.

Scara de perete: element insolit de decor în trend

Ca element funcțional al decorului unei terase, se poate folosi inclusiv o scară obișnuită, care poate fi poziționată lângă perete. O astfel de scară sprijinită de un perete nu ocupă mult spațiu, dar poate servi ca suport de prosoape de plajă (în zona piscinei, dacă vorbim de o vilă cu terasă), pălării de paie sau, pur și simplu poate fi un suport pentru ghivecele de flori.

Coșurile de răchită pentru mascarea imperfecțiunilor pereților

Aceste obiecte decorative ieftine sunt o modalitate spectaculoasă de a ascunde crăpăturile și zonelor dărâmate dintr-un perete de terasă, în timp ce creează un decor cu aer mediteranean elegant. Vor arăta deosebit de bine și pe o suprafață vopsită în alb. Coșurile pot fi, utilizate ca suporturi bune pentru a depozita unelte de grădină în ele.

Ghirlande cu leduri albe sau colorate pentru o seară magică

Nu trebuie să uităm nici de ghirlande. Iluminarea inteligent realizată este cea mai bună „distragere a atenției”, de a ascunde imperfecțiunile unei terasei și, în același timp, va ajuta la realizarea unei atmosfere confortabile, liniștite și intime.

Felinare și lumânări

În zilele noastre, există multe modele diferite de lămpi (felinare) alimentate de baterii care pot fi utilizate în casă, dar și pe terasă. Principalul lor avantaj este abilitatea de a putea fi transportate dintr-un loc în altul și este benefică absența firelor de care să te împiedici. Agață-le de perete de un suport, în copacii din fața terasei. Vei putea crea astfel un loc magic!

Nișe decorative în pereții terasei

O modalitate foarte bună de a decora un perete este să realizezi câteva nișe decorative în el (sau să le folosești pe cele care există deja). În interiorul lor poți ca să așezi diverse vaze, aranjamente florale, obiecte decorative sau orice alte obiecte frumoase.

Dacă acum cauți anumite obiecte pentru a-ți decora terasa, le poți comanda online de pe shopeo.ro la prețuri avantajoase. Au acolo tot ceea ce îți dorești!

Articolul Anterior

Care sunt cele mai jucate sloturi din România?

Articolul Urmator

Ce să faci dacă nu îți ajung banii până îți încasezi următorul salariu?

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *