Așezarea corectă a covorului – sfaturi utile

Decorarea unei case este întotdeauna o activitate distractivă, vei avea astfel ocazia să creezi un spațiu care să arate și să se simtă confortabil pentru membrii familiei dar și pentru musafiri. 

Dacă îți dorești un covor nou dar nu știi cu exactitate ce dimensiune să alegi sau dacă nu ești sigură cum trebuie să îl aranjezi în camera respectivă, atunci îți vor fi de folos următoarele sfaturi. 

Chiar dacă dimensiunea și amplasarea covoarelor pot părea două detalii descurajante,  e nevoie doar de respectarea câtorva reguli pentru ca rezultatul să fie unul pe care îl adori. 

Dacă destinația covorului va fi dormitorul, alege o poziționare puțin decalată, care oferă o atracție vizuală maximă. Asta înseamnă să așezi covorul astfel încât doar o treime să se afle sub pat. Este un design confortabil atât pentru picioarele tale, cat și pentru ochi, care se vor bucura de o suprafață mai mare din modelul covorului. Poți găsi aici covoare pentru dormitor, care îți vor face diminețile mai pufoase. Îți va fi mult mai ușor să te ridici din pat dimineața devreme, alegând un covor moale, în care îți vei cufunda cu plăcere picioarele. 

Dacă destinația covorului este livingul, trebuie să știi că recomandările pe care le poți respecta sunt următoarele:

  1. Toată podeaua acoperită de covor

Alegerea unui covor mare, de dimensiunea camerei, care va acoperi majoritatea suprafeței podelei, oferă senzația de spațiu larg deschis. Este un aranjament ideal pentru spațiile cu tavan înalt. Tot ce trebuie să faci este să măsori dimensiunea camerei și să scazi aproximativ 60 de cm pentru a alege covorul potrivit. 

  1. Toate picioarele mobilei să fie pe covor

Vei avea nevoie de un covor suficient de mare, astfel   încât toate scaunele, masa, canapeaua și fotoliile să aibă loc complet pe covor, lăsând și o margine în exterior. Este de asemenea o opțiune plăcută pentru camerele mari, cu concept deschis. 

  1. Picioarele din față pe covor

O variantă care funcționează extrem de bine în încăperile mici, este alegerea unui covor suficient de mare pentru a se potrivi sub jumătatea din față a pieselor mari de mobilier. Acest aranjament leagă mobila respectivă și oferă un sentiment de echilibru camerei. 

  1. Pentru camera de luat masa

Dacă spațiul îți permite să amenajezi o cameră doar pentru luat masa, regula generală atunci când vine vorba despre covor este să alegi unul cu o dimensiune potrivită astfel încât toate cele 4 picioare ale fiecărui scaun să fie în perimetrul covorului. În plus, ele trebuie să stea confortabil pe covor chiar și atunci când sunt scoase în afară. Nimic nu este mai neplăcut decât să trebuiască să tragi scaunul peste marginea covorului, de fiecare dată când te așezi sau te ridici de la masă.

Dacă bugetul tău este mai mic și nu îți permite să achiziționezi un covor pentru toată suprafața camerei, te poți orienta către un design axate pe decorarea cu mai multe covoare mici. Acestea sunt o opțiune excelentă, cu singura condiție să fie dimensionate și aranjate corect. Este recomandată alegerea a două covoare cu culori și modele diferite. Amplasarea trebuie determinată în funcție de mobilier și decor și de multe ori va fi nevoie de diverse încercări de poziționare, până când o vei găsi pe cea care îți place cel mai mult. 

Există multe stiluri de covoare destinate fiecărei camere, începând cu covoarele tradiționale persane și până la covoarele cu stiluri clasice europene. Alături de aceste opțiuni există alternative moderne și contemporane, cum ar fi cele  florale îndrăznețe, cu modele geometrice sau monocolore.

Când vine vorba despre culoare, va trebui să alegi în funcție de preferințele personale, dar nu uita că pornind de la covor, vei stabili tonul întregii camere. 

Articolul Anterior

Sfaturi practice pentru buna organizare a unui concediu

Articolul Urmator

5 beneficii nebănuite ale activităţilor casnice

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *