Când poți folosi anvelopele all season și care sunt caracteristicile lor

Pe lângă anvelope de iarnă și anvelope de vară, există și un model de anvelope all season care sunt potrivite pentru a fi folosite în orice sezon. Cu toate acestea, modelul all season nu este atât de popular la noi în țară, șoferii aleg mai degrabă varianta a doua seturi de anvelope, unul pentru sezonul cald și unul pentru sezonul rece. În următoarele rânduri vom prezenta când este cazul să fie folosite anvelopele all season și care sunt principalele caracteristici ale acestora, pentru a ușura munca șoferilor atunci când aleg ce tip de roți să folosească cu propriul autovehicul. 

Vezi când poți folosi anvelope all season și ce caracteristici principale au acestea:

Anvelopele all-season pot fi folosite și iarna 

Poți folosi cu succes anvelope all season și în sezonul rece de toamnă-iarnă. Majoritatea modelelor de anvelope all season sunt realizate astfel încât să aibă performanțe bune și la temperaturi mai scăzute. Așa că dacă știai că acest tip de anvelope nu poate fi folosit iarna, uita de asta, este doar un mit. Multe modele de pneuri mixte găsești pe anvelope-oferte, dacă ești în căutarea unui set nou pentru mașina ta.

Fac parte din aceeași gamă de prețuri cu cele de iarnă sau de vară

Dacă te gândești că aceste anvelope ar putea fi mai scumpe, ei bine ele sunt cam în aceași gamă de prețuri cu restul anvelopelor. Prețurile unui set de anvelope all season poate varia în funcție de modelul mașinii și firma care le produce. Ca sumă orientativă, prețurile încep undeva între 200-300 de lei și pot crește, dacă vorbim de niște variante premium. 

Cele mai citite articole

Sunt aprobate de RAR

Un alt element ar fi acela că sunt acceptat de RAR – Registrul Auto Român – ca fiind potrivite și pentru utilizare pe perioada iernii. Aceștia menționează că atâta timp cât sunt marcate cu inițialele „M” și „S”. Acestea vin din limba engleză: M vine de la mud, care înseamnă noroi și S vine de la snow, adică zăpadă. Astfel, dacă anvelopele all-season sunt marcate cu cele două este în regulă să le folosiți cu propriul autovehicul pe drumurile publice din țară în orice perioadă a anului, inclusiv iarna când sunt temperaturi ceva mai scăzute și precipitații. 

Nu trebui să-ți mai bați capul cu schimbatul de două ori pe an

Dacă optezi pentru acest model de anvelope, atunci vei putea economisi niște timp, nemaifiind cazul să îți schimbi cauciucurile de la mașină de fiecare dacă când treci de la sezonul cald la cel rece și invers. În acest caz fericit, este recomandat să mergi să le verifici presiunea o dată pe an la un service, odată cu restul controlului de rutină al mașinii. Și ulterior, le poți schimba doar atunci când se uzează, adică o dată la câțiva ani, în funcție de uzură.

Așadar, acestea au fost cele mai importante aspecte despre anvelopele all season, pentru șoferii care iau în considerarea achiziționarea unui astfel de set pentru propria mașină. 

Sursă foto: unsplash.com

Cele mai citite articole

Share your love