Care sunt noutățile software și hardware ale gamei Garmin 6?

Ceasurile Garmin se regăsesc într-o multitudine de variante, care diferă din punct de vedere al designului și al funcționalității. Dintre toate gamele brandului se remarcă, însă, Garmin Fenix 6, care aduce o serie de îmbunătățiri majore de hardware și de software față de generațiile anterioare (respectiv 5 și 5 Plus). Dacă ești curios să le afli, descoperă-le în cele ce urmează.

Ce aduce în plus componenta software a ceasurilor Garmin 6?

Pe partea de software, Garmin 6 aduce destul de multe noutăți, dintre care cele mai importante sunt următoarele:

  • Funcții de performanță și analiză, în speță cea de aclimatizare și PacePro
  • Funcții de mărire a autonomiei, ca Ultra-Low Battery Mode, Expedition Mode și, în plus, un manager avansat al bateriei care informează cu acurațete despre autonomia device-ului în orice condiții. 
  • Update al hărților care includ acum pârtii de schi, terenuri de golf, ce pot fi afișate în mai multe moduri, inclusiv cu heatmap suprapus care indică locurile cele mai vizitate.
  • Îmbogățirea afișajului cu încă 2 câmpuri de date, față de 4 în cazul modelului anterior. 
  • Vizualizarea simultană a 3 widget-uri în variantă redusă, astfel încât Garmin 6 câștigă un plus și la capitolul accesibilitate.

Care sunt noutățile hardware ale gamei Garmin 6?

În comparație cu Garmin 5 și 5 Plus, a șasea generație de ceasuri multisport aduce o serie de îmbunătățiri remarcabile care le sporesc performanțele. Cele mai relevante pentru utilizatori sunt, însă, următoarele:

Senzorul de puls și oximetru

În cazul ceasurilor Garmin 6, senzorul de puls și oximetru este mai precis și funcționează chiar și sub apă. Deși aceasta ar putea fi o caracteristică trecută cu vederea de către cei mai mulți dintre utilizatori, ea va fi foarte utilă pentru sportivii care preferă activitățile fizice la altitudini mari, deoarece device-ul poate verifica nivelul de aclimatizare. 

Senzorul de GPS Sony 

Senzorul de GPS Sony este substituentul vechiului senzor MediaTek și promite autonomie mult mai mare în modul GPS. Edge 830/530 folosește deja acest nou senzor. 

Ce alte update-uri prezintă modelele Garmin 6?

Pe lângă caracteristicile legate de software și hardware ale noii game Garmin 6, modelele din această categorie sunt ușor modificate și din punct de vedere al desigului. Astfel, ecranul a fost mărit – inclusiv varianta X este mai mare cu 36%, în timp ce dimensiunea și grosimea ceasului sunt mai mici, la fel ca și greutatea. 

Raportându-ne tot la modelul X, acum acesta este disponibil și fără ecran Sapphire, ceea ce înseamnă că prețul ceasurilor sunt ai accesibile. Totodată, 6X este disponibil cu ecran cu încărcare solară – funcție asigurată de tehnologia Power Glass – o caracteristică esențială pentru un dispozitiv de la care ne dorim autonomie. 

Gama Fenix 6, cea de-a șaptea generație Garmin, cuprinde 13 modele, clasificate (pentru prima dată!) după dimensiunea ceasurilor, astfel:

  1. Fenix 6s – diamentru de 42 de mm și grosimea de 13.8 mm
  2. Fenix 5 – diamentru de 47 de mm și grosimea de 14.7 mm
  3. Fenix 6x – diametru de 51 de mm și grosimea de 14.9 mm.  

Toată gama Fenix 6 respectă standardul militar US 810 de rezistență termică, rezistență la șoc și la apă. 

Articolul Anterior

Garoafele – origini și semnificații

Articolul Urmator

3 accesorii auto care nu ar trebui să-ți lipsească în vacanța de iarnă

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *