3 accesorii auto care nu ar trebui să-ți lipsească în vacanța de iarnă

Anotimpul rece vine cu o serie de provocări pentru automobil și conducătorul auto, care nu pot fi depășite cu succes decât în condițiile unei pregătiri și echipări complete a mașinii cu toate accesoriile necesare. Când vorbim de succesul unei vacanțe de iarnă, este cu atât mai necesar să investim în accesorii auto de calitate, care să asigure confortul călătoriei, indiferent de condițiile meteo.

Covorașele auto

Unul dintre cele mai importante accesorii pentru păstrarea aspectului automobilului și o igienizare facilă, mai ales în condițiile în care solul este acoperit nu doar de zăpadă ci și de noroi sau apă, este setul de covorașe auto. Acestea sunt esențiale, în primul rând pentru reținerea murdăriei de orice fel (lichidă, solidă), precum și pentru prevenirea umezirii mochetei, a formării de pete și instalării unui miros neplăcut în habitaclu.

Din punct de vedere practic, covorașele din cauciuc sunt cele mai indicate în sezonul rece – marginile înălțate și materialul impermeabil permit reținerea integrală a apei, noroiului sau altor impurități. În plus, igienizarea și uscarea covorașelor din cauciuc sunt operațiuni ușoare și rapide, iar cele de calitate nu au miros specific și beneficiază de garanție. Singurul minus eventual ar putea fi cel de ordin estetic, covorașele de cauciuc nefiind disponibile într-o gamă de culori și texturi atât de largă precum covorașele auto de tip mochetă.

Pentru cei foarte pretențioși estetic, covorașele auto de tip mochetă sunt opțiunea ideală. Chiar dacă nu beneficiază de impermeabilitatea conferită de cauciuc, calitatea materialelor înglobate (îndeosebi nylon) permite o retenție eficientă a murdăriei.

Este esențial ca setul de covorașe auto, indiferent de materialul din care este realizată, să respecte specificul mărcii și modelului de automobil, pentru a se potrivi perfect și a servi scopului pentru care a fost achiziționat.

Tăvița pentru portbagaj

Majoritatea mașinilor de serie nu beneficiază de acest accesoriu, absolut esențial dacă îți dorești un portbagaj curat și cu aspect îngrijit. Există tăvițe pentru portbagaj la preț avantajos pentru aproape orice model de automobil. În alegere, e bine să ții cont de câteva aspecte, pentru a te bucura pe deplin de rezultat.

În primul rând, este necesar să respecți marca și modelul de automobil, având astfel garanția unei potriviri perfecte în configurația portbagajului – avantaj pe care o tăviță universală nu îl poate oferi. O asemenea alegere oferă stabilitatea perfectă a tăviței și o acoperire integrală a suprafeței portbagajului, evitându-se astfel scurgerile de lichide pe suprafața mochetei interioare.

În al doilea rând, este recomandat ca tăvița de portbagaj să fie realizată din cauciuc industrial de calitate, cu margini înălțate. Va reține ușor și integral orice tip de murdărie, este impermeabilă, ușor de curățat și rezistentă inclusiv la agenți chimici corozivi sau radiație UV.

Nu în ultimul rând, o tăviță de calitate are darul de a te scuti de neplăcerea unui miros de cauciuc sau plastic ieftin, îți oferă stabilitate bagajelor, fiind prevăzută cu suprafață antiderapantă.

Plasa pentru portbagaj

Delimitarea spațiului portbagajului de habitaclu este esențială pentru confortul și siguranța călătorilor. Plasele pentru portbagaj îndeplinesc tocmai acest rol: de a preveni ca bagajele și obiectele prezente în portbagaj să migreze, în timpul deplasării cu automobilul, către spațiul destinat călătorilor. Este esențial, ca și în cazul covorașelor auto și al tăviței pentru portbagaj, să achiziționezi modelul potrivit pentru mașina ta, nu un model universal. Alegerea unui produs de calitate asigura atât flexibilitatea și rezistența materialului din care este confecționată plasa, cât și eficiența sistemului de prindere.

În general, indiferent de echipare, automobilele de serie nu beneficiază de accesorii auto dedicate păstrării unei curățenii impecabile sau care să ușureze operațiunile de igienizare. Poți transforma situația în avantajul tău, prin achiziționarea acelor accesorii care se potrivesc cel mai bine autoturismului și nevoilor tale de călătorie.

Articolul Anterior

Care sunt noutățile software și hardware ale gamei Garmin 6?

Articolul Urmator

Cum te pregătești pentru un interviu de angajare

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *