Care sunt responsabilitatile unui coordonator SSM si de ce nu ar trebui sa lipseasca acesta de pe santier?

Una din cele mai importante persoane care muncesc pe un santier si se asigura de siguranta si securitatea tuturor angajatilor, precum si de respectarea normelor prevazute in lege este acel angajat cu functia de coordonator SSM.

Acesta isi desfasoara de regula activitatea in companii din domeniul constructiilor si nu numai, la punctele de lucru, fiind persoana fizica sau juridica competenta, ce este desemnata de catre managerul de proiect sau de catre beneficiar, conform legislatiei aplicabile in vigoare, pentru a asigura coordonarea in materie de sanatate si securitate in munca atat in faza de conceptie, de elaborare si de executare a lucrarilor unui proiect.

Cu ce se ocupa coordonatorul SSM?

Coordonatorul SSM este persoana care informeaza angajatii despre factorii de proiectare si monitorizeaza riscurile, care elaboreaza si dezvolta un plan de securitate si sanatate si a registrului de coordonare, care se ocupa sa revizuiasca planul cu fazele de constructie si care stabileste masurile de securitate si sanatate care se aplica santierului.

Mai mult decat atat, coordonatorul SSM furnizeaza consiliere profesionala, participa la sedinte si previne accidentele de munca pe santier. Documentele pe care le intocmeste in mod profesionist sunt actualizate in mod permanent si sunt adaptate usor necesitatilor de afaceri. Reprezentantilor si managerilor afacerilor in constructii trebuie sa ia in calcul angajarea unui coordonator SSM pentru a respecta legislatia in vigoare si pentru a elimina amenzile din partea autoritatilor. Mai mult decat atat, coordonatorul SSM este direct responsabil de sanatate si de siguranta muncitorilor de pe santier.

Atunci cand este necesar, coordonatorul SSM poate initia o sedinta pentru a prezenta unele probleme sau nereguli sesizate si are rolul de a instrui personalul in ceea ce priveste securitatea si sanatatea in munca. In mod frecvent participa si efectueaza instruiri conform programului de instruire sau testare si asigura efectuarea unor controale foarte riguroase la locurile de munca, in conformitate cu programul de inspectii SSM.

De ce este importanta alegerea unui coordonator SSM ce reprezinta o firma cunoscuta?

Este foarte important ca respectivul coordonator SSM sa fie o persoana cu studii in domeniu care sa ii ateste competenta in acest sens, sa fie o persoana care apartine de o companie cunoscuta la nivel local sau national, deoarece in caz contrar, cei care aleg coordonatorul SSM din anunturile online se pot pacali si pot realiza la un moment inoportun ca nu respecta legislatia in vigoare.

O companie de renume precum Salmi Consulting are o intreaga echipa de coordonatori SSM gata sa isi inceapa o noua misiune pe un nou santier, care evalueaza riscurile de accidentare si imbolnaviri profesionale pe fiecare post de munca din companie, care cerceteaza accidentele de munca, le previne si ia masurile necesare in cazul in care se intampla.

Personalul acestei companii este format exclusiv din coordonatori SSM bine pregatiti care se adreseaza societatilor beneficiar in conformitate cu dispozitiile legislatiei in vigoare. Indiferent de etapa in care se afla reprezentantii companiilor in domeniul constructiilor, coordonatorii SSM sunt gata sa ii ajute.

Articolul Anterior

Cel mai bun material de izolare fonică

Articolul Urmator

Comanda un parfum arabesc de barbati si observa efectele magice ale acestuia

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *