Cel mai bun material de izolare fonică

În prezent, o bună izolare fonică este esențială atât în cazul unei noi construcții, cât și a uneia mai vechi, care tocmai urmează a se moderniza.

Fonoizolația, o necesitate pentru orice clădire 

Precum se știe, scopul unei izolații fonice este acela de a reduce pe cât posibil zgomotul pentru ca persoanele aflate într-o anumită incintă să beneficieze de un confort cât mai mare, să scape de stresul auditiv generat de factorii poluanți de acest tip.

Un material frecvent folosit în acest sens este spuma poliuretanică cu celulă deschisă deoarece prezintă un coeficient mare de absorbție sonoră.

Mai există și alte categorii de materiale folosite în pentru atenuarea zgomotelor ambiante, dar niciunul dintre acestea nu se compară cu spumă poliuretanică, deoarece aceasta are un grad de reducere fonică extrem de înalt, în condițiile în care și prețul său este unul mai mult decât accesibil unor mari segmente de clienți.

Mai mult decât atât, spuma poliuretanică este o variantă imbatabilă de protecție pentru construcții civile și industriale. Asta pentru că asigură o atât o izolare sonoră de calitate, dar și una de natură termică de înalt nivel.

Se folosește poliuretan sub diverse forme și compoziții, atât la construcția și modernizarea imobilelor rezidențiale, cât și a barurilor, discotecilor, restaurantelor sau halelor de producție. 

Spuma poliuretanică, un material izolator cu niște caracteristici imbatabile

Spuma poliuretanică, spre exemplu, este un izolator imbatabil datorită faptului că are niște proprietăți excelente, care se mențin (în funcție de rețetă) chiar și la temperaturi extreme cuprinse între minus 50 și plus 110 grade Celsius. Ea poate să fie ușor tăiată și vopsită după dorință.

Putem spune că acest material este unul vedetă, deoarece pe lângă faptul că izolează foarte bine din punct de vedere acustic, având o densitate atât de mare, mai are și o bună stabilitate termică, precum și o rezistență deosebită la presiune ridicată.

Nu e de mirare așadar că ea se poate întâlni atât la nivelul fațadelor, ușilor, ferestrelor, dar și al podurilor și acoperișurilor.

Spuma poliuretanica folosită în construcțiile civile și industriale se caracterizează și printr-o permeabilitate scăzută la apă, rezistență la coroziune, diverși factori atmosferici agresivi, făcând față cu brio inclusiv radiațiilor ultraviolete.

Conform specialiștilor, un strat dintr-o spumă poliuretanică de foarte bună calitate cu o grosime de 2,5 centimetri este egal ca performanțe cu un strat de cărămidă cu o grosime de circa 0,5 metri.

Capacitatea fonică a spumei poliuretanice, adică absorbția sunetului este determinată de gradul de absorbție a energiei sonore de către particulele de aer din interiorul celulelor din care se compune materialului, rigiditatea și frecvența vibrațiilor exercitate.

Se cunosc până în prezent în lume peste 100 de mărci de spumă poliuretanică, având o densitate cuprinsă între 40 până la 250 de kg pe metru cub.

Pentru a beneficia și tu de avantajele pe care spumă poliuretanică ți le poate aduce, apelează la oamenii de la Izoterm System care îți vor recomanda cea mai bună marcă de material izolator potrivită pentru construcția ta.

Unde poți apela pentru a beneficia de o izolație perfectă a imobilului tău?

Izoterm System este o firmă din Buzău, specializată în executarea de izolații diverse: termoizolații, izolații fonice și hidroizolații cu spumă poliuretanică cu celula închisă rigidă și cu celulă deschisă, dar și cu poliuree, membrană poliuretanică, la niște prețuri fără concurență.

Având o experiență în domeniu de circa două decenii, meseriașii care lucrează aici realizează niște lucrări de o calitate deosebită, folosind echipamente  de ultimă oră, motiv pentru care clienții companiei sunt extrem de mulțumiți la momentul recepționării lucrărilor.

De la finele acestui an, 2019, Izoterm System este  full operațional cu 3 echipaje. 

Foarte important de precizat este și faptul că se pot efectua lucrări de izolații în toată țara, nu doar în Buzău.

Intrați pe site-ul izoterm-system.ro pentru detalii.

Articolul Anterior

Descopera tot ce trebuie sa stii inainte sa alegi o firma funerare Bucuresti

Articolul Urmator

Care sunt responsabilitatile unui coordonator SSM si de ce nu ar trebui sa lipseasca acesta de pe santier?

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *