Care sunt tipurile de tratamente de care se pot bucura pacientii care sufera de anxietate la o clinica psihiatrie Bucuresti?

Anxietatea este, din pacate una dintre cele mai raspandite boli ale secolului al XXI-lea si a ajuns sa afecteze atat adolescentii, cat si adultii care nu se ingrijesc suficient de bine din punct de vedere psihic. Aceasta boala apare, de cele mai multe ori din cauza stresului acumulat in timp, dar si pentru ca oamenii aleg sa acorde atentie unor lucruri materiale, in detrimentul propriului echilibru psihic.

In randurile ce urmeaza sunt prezentate principalele tipuri de tratamente de care pacientii pot beneficia intr-o clinica psihiatrie Bucuresti, astfel incat sa recapete controlul propriei vieti si sa se bucure de aceasta impreuna cu persoanele dragi.

Medicatie, anxietate tratament

Pentru inceput, medicatia este una dintre cele mai simple forme de anxietate tratament din cate exista in prezent. Mai exact pacientilor li se administreaza anxiolitice, antidepresive sau beta-blocante, cu scopul de a le reda echilibrul psihic pe care l-au pierdut.

Tratamentele medicamentoase ajuta considerabil la reducerea simptomelor cu ajutorul modificarii activitatii neurotransmitatorilor de la nivelul sistemului nervos central ori periferic. De exemplu, important de stiut este ca neurotransmitatorii reprezinta mesagerii chimici folositi de catre celulele neuronale pentru obtinerea unei comunicari bune intre ele si, in acelasi timp au rolul de a coordona activitatea organelor interne, dar si a muschilor.

Cele mai citite articole

Pacientii carora li se ofera tratamente medicamentoase trebuie sa stie ca nu este exclus sa experimenteze efecte adverse, printre care se numara greata, starile de confuzie si de ameteala, lipsa de energie, dificultatea de a se concentra, dar si tulburi de vedere. Mai mult, tratamentele nu trebuie intrerupte niciodata brusc, pentru ca adolescentii si adultii pot intra in sevraj. Recomandat este ca pastilele sa fie intotdeauna administrate numai sub atenta supraveghere a unui medic de specialitate.

Psihoterapie cognitiv-comportamentala

Un alt tip de tratament la care persoanele anxioase pot apela este reprezentat de terapia cognitiv-comportamentala. Este vorba despre o metoda validata medical pentru rezolvarea problemelor de anxietate si care este indicata pentru cazurile usoare ale bolii. Mai exact, terapia are rolul de a modifica stilul de viata al pacientilor si de a-i face pe acestia sa constientizeze ca boala pe care o au este una psihica si se poate tratata numai prin redobandirea echilibrului mental.

Medicii care se ocupa de terapia congnitiv-comportamentala stiu exact cum sa coreleze factorii care determina aparitia simptomelor anxietatii cu cele mai bune solutii de indepartare a bolii intr-un mod eficient, ajutand totodata pacientii sa se relaxeze si sa se reintre in ritmul normal al vietii.

Inainte de alegerea unui tratament pentru pacienti, medicii realizeaza intotdeauna o analiza a persoanelor care le trec pragul, pentru a sti cat de avansata este boala.

In functie de acest element, specialistii stiu exact cum sa intervina in fiecare caz in parte. Important este insa ca adolescentii si adultii sa isi dea seama ca au nevoie de ajutor si sa il ceara, pentru ca numai astfel pot iesi din bucla sumbra in care au intrat!

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Principalele motive pentru a investi in microfoane spion si conditiile de legalitate

Articolul Urmator

Obiceiurile nesanatoase nu fac casa prea buna cu economiile!

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *