Ce cuptoare sunt bune pentru a găti acasă?

Astăzi toată lumea se poate simți ca un adevărat bucătar datorită numeroaselor aparate de bucătărie: tot ce trebuie să faci este să cumperi unul. Daca îți place să faci tot felul de produse de patiserie și ești în căutarea unor cuptoare de patiserie, află ce versiune este optimă pentru utilizarea de zi cu zi și care sunt principalele lor diferențe.

Cuptor cu convecție versus grătar electric

În primul rând, trebuie remarcat faptul că ambele dispozitive pot face față perfect sarcinii lor principale – pregătirea unei selecții largi de feluri de mâncare, inclusiv a produselor de patiserie. Există diferențe structurale între cele două tipuri de dispozitive, dar funcționalitatea lor este destul de extinsă în ambele cazuri. Când alegi un cuptor cu convecție mai bun sau un grătar electric, ia în considerare opțiunile ambelor dispozitive.

Posibilitățile grătarului electric

Există două tipuri de grătare electrice: de contact și fără contact. Primul diferă de al doilea în prezența unei spirale deschise. Desigur, pentru grătarul fără contact, există și dezavantaje. Unul dintre ele este fumul care se produce la gătit. Acest lucru face dificilă funcționarea dispozitivului acasă, mai ales dacă dimensiunea bucătăriei este limitată la câțiva metri pătrați. Cu toate acestea, poți găti acasă cu acest tip de grătar.

Cuptoarele cu convecție au o serie de avantaje.

·   Mâncare sănătoasă 

Uleiul vegetal și grăsimea din carne nu trebuie adăugate la prepararea multor feluri de mâncare. Fără îndoială, acest fapt va fi apreciat de cei care înclină în favoarea unei alimentații sănătoase.

·   Există o funcție de dezghețare și încălzire pentru preparatele deja gătite. 

·   Oportunitate de containere multiple

Nu numai că poți găti supa, dar poți încălzi și alt fel de mâncare, economisind atât timp cât și energie.

·   Respectarea mediului. 

Nu se emit vapori sau mirosuri neplăcute în timpul funcționării. Mâncarea gătită pe aerogrill este mai sănătoasă și conține o mulțime de vitamine și oligoelemente.

În același timp, cuptorul cu convecție nu este lipsit de dezavantaje.

·   Mâncăruri fierte prost aburite  

Se poate spune că scopul principal al dispozitivului este prăjirea. Dacă legumele trebuie gătite sau aburite, este mai bine să folosești un alt dispozitiv.

·   Dispozitivul prezintă un anumit pericol pentru copii

Deoarece, la fel ca gătitul, capacul superior poate fi încălzit la temperaturi ridicate.

·   Încălzește încet mâncarea.

Alte dispozitive ar trebui utilizate pentru încălzirea rapidă.

·   Performanță sporită

Utilizarea dispozitivului timp de câteva ore pe zi poate duce la facturi mari de energie electrică.

Poate un cuptor cu convecție să înlocuiască toate celelalte variante?

Cuptorul cu convecție este un instrument versatil care poate pregăti aproape orice fel de mâncare cu îndemânarea necesară. Desigur, o serie de caracteristici de proiectare impun anumite restricții care nu pot fi ocolite. În aceste cazuri este de preferat să utilizezi dispozitive suplimentare.

Articolul Anterior

Ghid pentru achizitionarea becurilor

Articolul Urmator

Top 5 sfaturi de stil: cum să te îmbraci elegant cu puțini bani

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *