Ce este asigurarea CASCO și cum te poate ajuta?

Asigurarea CASCO este o variantă de protecție facultativă, utilă în cazul în care mașina este afectată. CASCO acoperă daunele mașinii asigurate, înmatriculată în România sau în curs de înmatriculare. Alegerea asigurării CASCO potrivite te poate scuti de neplăceri în cazul unui accident, vandalizare, furt sau calamități naturale. 

În timp ce majoritatea proprietarilor de mașini înmatriculate în România știu că au obligația să dețină o asigurare RCA, puțini sunt cei care se interesează de la început și de o asigurare CASCO. Chiar dacă aceasta din urmă este facultativă acoperă anumite riscuri și se poate dovedi utilă în cazul în care ești implicat într-un accident rutier sau te afli într-o altă situație neplăcută. 

Ce este asigurarea CASCO?

Asigurarea CASCO nu este obligatorie, dar îți este de ajutor dacă mașina îți este furată, vandalizată sau un corp cade pe ea. Firma de asigurări te va despăgubi pentru oricare dintre aceste situații. 

Poți opta pentru asigurări Casco care acoperă daunele produse mașinii asigurate, dacă aceasta este înmatriculată definitiv sau în curs de înmatriculare în România și aparține proprietarului înscris în polița de asigurare. 

Atenție: mașinile înmatriculate în străinătate nu pot beneficia de polița CASCO la societățile de asigurare din România. 

Care sunt principalele riscuri asigurate?

De regulă, asigurarea CASCO standard asigură protecție în caz de: ciocniri, furt, calamități naturale, răsturnări, incendii, loviri, zgârieturi, căderi. 

O primă suplimentară pentru asigurarea CASCO îți oferă liniștea în situații de: vandalism, furt fără urme de efracție, pierderea cheilor, apă la motor și lista este deschisă. 

Ce nu poate acoperi asigurarea CASCO?

La prima vedere pare că poți să te simți protejat în orice condiție. Însă, asigurarea CASCO nu are acoperire chiar pentru tot ce vrei. Participarea la întreceri și competiții sportive nu este acoperită de asigurarea CASCO. 

Cele mai citite articole

Asiguratorii nu oferă susținere pentru momentele în care decizi să urci la volan sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor ilegale sau intri cu mașina în zone inundabile. Dacă vei fi implicat într-un accident va trebui să plătești pentru pagube, la fel se va întâmpla și dacă te sustragi recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei sau părăsești locul accidentului. 

Asigurarea CASCO nu este valabilă nici dacă împrumuți mașina unui prieten, care nu deține permis de conducere sau acesta i-a fost retras, este anulat sau expirat sau dacă mașina îți este furată, iar talonul și al doilea rând de chei se aflau în vehicul. 

Care este suma de plată pentru asigurarea CASCO?

Valoarea asigurării poate varia de la un asigurator la altul, în funcție de gradul de protecție și de riscurile asigurate. În același timp, prima de asigurare anuală poate fi mai mică dacă mașina nu a fost implicată în accidente în ultimele 12 luni și doar o persoană o conduce. 

Totodată, deținătorii mașinilor de lux se pot vedea nevoiți să plătească mai mult pentru asigurarea CASCO. 

Care este valoarea la care se poate asigura mașina? Valoarea reală a vehiculului, cea la care se va face asigurarea CASCO este obținută după ce valoarea “de uzură” a mașinii se scade din valoarea “de nouă”. 

Care sunt pașii de urmat în caz de accident?

Asiguratorul te va îndruma și îți va explica etapele ce trebuie parcurse pentru fiecare tip de accident în parte. Situațiile în care doar mașina a avut de suferit sunt diferite de cele în care au existat și victime. 

Cum alegi asigurarea CASCO potrivită?

Tu identifici riscurile pe care ai putea să le ai și firma de asigurări îți oferă protecția necesară. Cu o documentare temeinică poți identifica varianta potrivită pentru tine și mașina ta. Dacă totuși nu ai regăsit online toate informațiile de care ai nevoie pentru a lua o decizie, ai ocazia să iei legătura cu un consultant de brokeraj de asigurări, care te poate îndruma, oferta firmelor de brokeraj în asigurări din România este vastă. 

O asigurarea CASCO personalizată, ține cont de nevoile tale, de vechimea și starea mașinii, pentru ca într-o situație neplăcută să ai protecția optimă și să nu plătești nimic în plus. Alege varianta potrivită, după o documentare minuțioasă!

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Lenjeria intimă ca formă de exprimare a atracției: cum să o folosești pentru a stârni pasiunea în relație

Articolul Urmator

Ce sunt generatoarele pentru sudură și cum funcționează?

Cele mai populare