Ce este BCA-ul și de ce este ideal pentru construcțiile moderne?

Felul în care construim în prezent nu este foarte diferit, din punct de vedere al etapelor de lucru, față de trecut, însă diferențele semnificative se văd cu precădere la nivel de materiale de construcții. În prezent se pune foarte mare accent pe utilizarea unor materiale performante de construcții care să poată acoperi nevoile curente și rezistența structurală a construcțiilor. BCA-ul este unul dintre aceste tipuri de materiale care permit realizarea unor construcții eficiente, însă pentru a-l putea exploata la justa valoare este necesară cunoașterea unor caracteristici particulare pe care acesta le oferă. 

Ce este BCA-ul?

BCA-ul este un material de construcții ecologic și sigur pentru utilizare, reciclabil, cunoscut îndeosebi pentru proprietățile sale în ceea ce privește izolarea termică. BCA este acronimul de la beton celular autoclavizat, materialul fiind realizat dintr-un ciment cu rol de liant, cenușă, apă pentru hidratarea cimentului și un agent special pentru crearea structurii poroase. Acest amestec este turnat după spumare în matrițe și este tratat la temperaturi ridicate în recipiente speciale numite autoclave. Ulterior uscării, BCA-ul este tăiat, astfel încât blocurile să poată fi folosite în siguranță. Dat fiind acest proces destul de amplu de realizare există diferențe de pret BCA pe care ar trebui să le ai în vedere atunci când iei în calcul construirea pe bază de beton celular. 

Ce face ca BCA-ul să fie atât de util pentru construcții moderne?

BCA-ul este unul dintre cele mai avantajoase materiale, atât din punct de vedere al prețului, cât și din punct de vedere al caracteristicilor materialului. BCA-ul poate fi folosit alături de alte tipuri de materiale, inclusiv var Celco, vată minerală sau polistiren, pentru a realiza construcții eficiente atât din punct de vedere al rezistenței, cât și din punct de vedere estetic. 

BCA-ul aduce o multitudine de beneficii semnificative construcțiilor, permițându-le să ofere caracteristici de confort beneficiarilor și o durată de viață îndelungată clădirilor. 

Cele mai citite articole

Iată care sunt cele mai cunoscute beneficii pe care le aduce BCA-ul pentru proiectele de construire:

Confort termic

BCA-ul are o structură aerată, dar totuși densă, care permite izolarea corectă a spațiilor, astfel încât spațiile interioare să fie cât mai eficiente din punct de vedere energetic. Coeficientul de izolare termică al BCA-ului este foarte apropiat de cel al materialelor tradiționale, ceea ce înseamnă costuri mai mici și o eficiență termică ridicată. 

Confort acustic

BCA-ul este un material care izolează acustic foarte bine, reducând astfel nivelul de zgomot resimțit în interiorul clădirilor.

Rezistență mecanică 

Atât din punct de vedere al izolării termice, cât și al rezistenței mecanice, BCA-ul se evidențiază ca un material de construcție performant. Fiecare clădire are nevoie de o capacitate portantă specifică, care servește ca referință pentru calcularea rezistenței la diferite tipuri de încărcări. 

Clădirile realizate cu BCA sunt mai călduroase și rezistente, iar costurile te ajută să te bucuri de realizarea unui proiect fără grija depășirii bugetului. Alege înțelept pentru locuința ta și bucură-te de un grad sporit de confort și de o investiție corectă, cu efecte pe termen lung.

Cele mai citite articole

Share your love