Ce inovatii exista in sectorul utilajelor agricole?

Agricultura se confrunta cu foarte multe probleme, conditiile meteo si impredictibilitatea acestora fiind unul dintre cele mai importante. De aceea, dezvoltarea unor inovatii, pe baza tehnologiilor moderne, care sa poata veni in ajutorul agricultorilor, este esentiala. 

In plus, pentru a ramane de succes intr-o lume a miscarii, agricultura trebuie sa se adapteze in mod constant, motiv pentru care masinile agricole de maine se vor baza pe inovatie pentru a optimiza productia si a imbunatati randamentul, limitand in acelasi timp impactul fermelor asupra mediului.

Desi practicate la scala mica, metodele agricole traditionale nu mai sunt la moda, fiind inlocuite de tehnici tot mai inovatoare. In primul rand, tractorul agricol devine din ce in ce mai eficient, proiectele de viitor ale producatorilor de utilaje agricole avand in vedere dotarea acestora cu senile suspendate, pentru a depasi problemele de alunecare, sau cu roti cu rezervoare de aer integrate, pentru a reduce timpul de umflare. 

Drone si roboti pe terenurile agricole

Cele mai citite articole

Unele sisteme ar putea furniza informatii care nu erau disponibile anterior. De exemplu, fermierii vor putea monitoriza cantitatea de azot aplicata pe terenurile lor, folosind imagini din satelit. Sistemul combina informatiile provenite de la senzorii plasati pe utilaj si alte informatii de la sateliti pentru a furniza o harta reala a azotului. Astfel, este posibila stabilirea unui diagnostic precis al starii parcelelor.

De asemenea, dronele agricole castiga, de asemenea, teren. Unele sunt capabile sa analizeze culoarea plantelor pe care le survoleaza si astfel sa defineasca nevoile lor in materie de azot sau de tratamente, atunci cand se constata ca sunt invadate de buruieni.

Robotii sunt si ei gata sa invadeze campurile. De exemplu, exista roboti de erbicidare, pentru cei care doresc sa aplice pesticide fara sa piarda timp cu erbicidarea mecanica. Acesti roboti lucreaza singuri in plantatii si chiar trimit o notificare fermierului atunci cand isi termina sarcina. Acest lucru sporeste profitabilitatea fermei, respectand in acelasi timp mediul si oamenii. Un bun exemplu a ceea ce se numeste acum in mod obisnuit dezvoltare durabila.

Prin urmare, tehnologia moderna este mai prezenta ca oricand chiar si in activitati considerate traditionale, dar care lupta sa se ridice la standardele actuale. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

La ce se folosește vata minerală de sticlă?

Articolul Urmator

Află cum poți să-ți reduci consumul de gaz în această iarnă

Cele mai populare