Ce piese de schimb poti gasi pe net pentru masina ta agricola?

In zilele noastre, daca exista ceva care este esential pentru toti fermierii, sunt cateva masini bune pentru a putea lucra eficient si a obtine un randament bun. Adica o combina de recoltat, o masina de recoltat nutret, o motocultoare si bineinteles un tractor care va ocupa un loc central. 

Din pacate, toate aceste aparate au in comun faptul ca sunt foarte scumpe de cumparat si de aceea incercam sa le folosim cat mai mult timp posibil. Atunci este mai bine sa cumperi piese de schimb utilaje agricole atunci cand apare o defectiune decat sa investesti intr-o masina noua. Iti prezentam aici cateva exemple tipice care pot fi gasite pe internet.

Piese de schimb pentru masina de recoltat nutret (= masina de recoltat nutret)

Masina de recoltat nutret, cunoscuta si sub denumirea cositoare-masina de recoltat nutret-incarcatoare, este o masina agricola care este utilizata atat pentru recoltarea furajelor verzi (cum ar fi porumbul), cat si pentru fan. Face cu siloz, adica un proces de conservare a plantelor prin fermentare unde scopul final este hranirea animalelor. In unele tari, se prefera sa se foloseasca masini autopropulsate specializate mai degraba decat tractoare pentru acest tip de sarcina.

In general, piesele care se uzeaza cel mai repede sunt cele dedicate taierii. Avem de exemplu rotorul de taiere care este foarte important si care este format din cutite. Unele sunt mai potrivite pentru taierea ierbii, altele plante cu frunze, precum porumbul. Astfel, este posibil sa cumperi separat cutite care tind sa se uzeze rapid. Acesta este motivul pentru care se incadreaza in categoria pieselor de uzura pentru masini agricole.

Cele mai citite articole

In aceasta categorie mai sunt incluse rolele de avans (la care vitezele de rotatie ale acestora vor determina lungimea taieturii) sau pietrele de ascutit pentru ascutirea cutitelor pentru a mentine constant o taietura optima. Prin urmare, pot fi achizitionate si separat pentru a inlocui piesele uzate.

Piese de schimb pentru combine agricole

Pentru combina de recoltat care, ca reamintire, are rolul de a recolta plantele de samanta intr-o singura trecere efectuand recoltarea si treieratul in acelasi timp, elementul central este fara indoiala sistemul de treierat. Intr-adevar, deoarece va face posibila separarea boabelor de stiulete, este esential ca acesta sa fie perfect functional, cu riscul de a obtine impuritati nedorite. 

Pentru aceasta, exista mai multe elemente care pot fi schimbate prin cumpararea de piese de schimb.

In afara de sistemul de treierat, va trebui sa iti monitorizezi cu atentie transportorul care permite transportul recoltei pentru ca apoi sa fie treierat. In cazul unei avarii, cauza poate proveni de la lanturi, pinioane, bare sau chiar glisor. Dupa o inspectie a diferitelor elemente, ar trebui sa poti schimba ceea ce lipseste.

Cele mai citite articole

Share your love