Ce sa faci atunci cand vrei sa mai dai o sansa relatiei de cuplu in impas?

Se intampla sa traversam perioade dificile in anumite momente ale vietii noastre, ne straduim sa le depasim cat putem mai bine, dar uneori eforturile noastre parca nu sunt de ajuns. Asa se intampla si cand este pusa la incercare trainicia relatiei de cuplu, cand parca nu mai este gasita ca alta data armonia si linistea sufleteasca alaturi partenerul de viata. 

Si se intampla ca amandoi sa vada diferit situatia, sa gaseasca alta explicatie pentru aceasta stare de lucruri negativa sau chiar niciunul sa nu aiba o justificare concreta pentru cumpana prin care sunt nevoiti sa treaca. Evident, fie amandoi, fie doar unul dintre parteneri isi va dori sa iasa dintr-o relatie care a devenit treptat toxica si care pare sa nu mai ofere niciun motiv solid pentru a continua viata in doi. Daca insa exista macar un strop de speranta ca lucrurile s-ar putea indrepta, atunci o solutie poate fi si apelarea la serviciile unui psiholog. 

Evident, niciun specialist responsabil nu va promite ca va face minuni. In schimb, psihologul poate, prin mai multe sedinte, cu tact si cu rabdare, sa ii determine pe cei doi sa-si deschida sufletul.  Sa-i faca sa vorbeasca fara temeri despre lucruri care ii nemultumesc in viata de cuplu, de eventualele neajunsurile resimtite de la o vreme in ceea ce priveste relatiile intime, vezi sex shop-urile Erotica din Bucuresti, despre cum resimt absenta partenerului in momente-cheie, de lipsa tandretii, de lipsa activitatilor placute pe care alta data le faceau impreuna, despre raceala partenerului, suspiciunea fata de posibilitatea ca acesta sa nu mai fie la fel de deschis si sincer ca altadata, suspiciuni cu privire la infidelitati. 

Pentru ca diagnosticul dat de psiholog sa fie unul cat mai corect, in demersul sau se va baza pe sinceritatea celor doi, pe puterea lor de a ramane obectivi si de a evita tentatia de a vedea mai multa vina in deteriorarea relatiei de cuplu la celalalt. 

Astfel, prin tehnicile pe care le stapaneste, un psiholog cu experienta va face recomandari profesioniste pentru ambii parteneri, ii va indruma  sa le respecte intocmai, iar daca cei doi isi vor dori cu adevarat sa isi salveze  relatia in impas sunt sanse mai mari ca acest lucru sa se intample, daca le vor urma cu sinceritate. 

Articolul Anterior

Sfaturi utile pentru cumpărarea celui mai bun spațiu comercial

Articolul Urmator

Principalele diferente intre programul Office 365 Business si Microsoft Office

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *