Ce trebuie să știi dacă vrei să închiriezi o mașină de la aeroport

Închirierea unei mașini de la aeroport este o soluție convenabilă pentru a ajunge rapid la destinație, fără să mai apelezi la taxiuri costisitoare, ori să te bazezi pe transportul public.

Mașina închiriată îți dă libertatea de a pleca imediat spre destinația aleasă, în timp ce te bucuri de călătorie așa cum îți dorești: la volanul mașinii, ori ca pasager, dacă optezi pentru servicii de închiriere cu șofer.

Iată ce ar trebui să știi dacă vrei să închiriezi o mașină de la aeroport, ca să te asiguri că ai parte de o călătorie fără bătăi de cap:

Fă rezervarea în avans

Mașinile de închiriat se pot epuiza rapid în preajma sărbătorilor, ori în sezonul de vară. Ai grijă să alegi din timp companii de încredere, cum ar fi inchirieri auto Focus Rent, care te asigură că ai mașina dorită la sosirea ta pe aeroportul Otopeni. Verifică recenziile din online și compară tarifele pentru a găsi cea mai bună ofertă pentru tine.

Verifică să ai un permis de conducere valabil

Indiferent de țara în care te afli, înainte de a te urca la volanul unei mașini închiriate verifică să ai la tine un permis de conducere valabil, care să fie recunoscut de statul respectiv.

Cele mai citite articole

Important! Unele companii de închirieri auto impun cerințe specifice privind vârsta șoferului, sau vechimea de la data obținerii permisului de conducere.

Politica de combustibil

Ai ajuns pe pista aeroportului și tot ce îți dorești este să îți continui călătoria spre destinația aleasă? Ia-ți un răgaz și citește cu atenție contractul de inchiriere masina aeroport Otopeni. Asigură-te că înțelegi toate taxele și costurile asociate cu închirierea mașinii.

Fii atent și la politica de combustibil a companiei de închirieri auto. Unele companii cer returnarea mașinii cu rezervorul plin, în timp ce altele oferă opțiunea de a plăti combustibilul folosit sau chiar furnizează mașina cu rezervorul plin. 

Returnarea mașinii

Respectă termenii și condițiile stabilite pentru returnarea mașinii. Dacă întârzii, poți fi supus unor taxe suplimentare. Unele companii oferă posibilitatea ca returnarea mașinii să se facă de la adresa clientului. Întreabă dacă ai și tu această opțiune. Apoi, asigură-te că mașina este curată și în aceeași stare în care ai primit-o.

Foarte important: NU uita să respecți regulile de circulație ale statului în care te afli. Fie că e vorba de limitele de viteză, semnele de circulație sau regulile de prioritate, respectarea lor nu numai că îți asigură siguranța ta și a celor din jur, dar te poate și feri de amenzi sau alte probleme legale. Siguranța este prioritară atunci când ești la volan, așa că fii atent și respectă regulile de circulație.

Cele mai citite articole

Share your love