Ce trebuie să știi înainte să achiziționezi o pereche de căști wireless

Căștile de gaming sunt unul dintre accesoriile obligatorii pentru ca experiența ta să fie una de top. De la calitatea sunetului, la durata de viață a bateriei, există o serie de caracteristici pe care trebuie neapărat să le iei în calcul atunci când vei alege o pereche de căști de gaming  wireless. 

Această variantă de căști este de preferat modelelor cu fir, deoarece oferă libertate, posibilitatea unor mișcări neîngrădite și un spațiu mai ușor de organizat. 

Iată care sunt principalele informații de care trebuie să ți cont pentru achiziționarea celor mai bune căști de gaming

  • Modelul

Poți alege între variantele over-ear, on-ear, and in-ear. 

  • Deoarece vorbim despre căști de gaming, recomandarea noastră este să optezi pentru un model over ear. Acesta acoperă complet urechile, cu ajutorul unei presiuni ușoare peste tâmple și maxilarul superior. Sunt un model clasic, care poate bloca sunetele din exterior, oferind o ambianță foarte naturală, care te înconjoară într-un mod plăcut. 
  • Căștile on ear sunt mai mici ca dimensiune față de căștile over-ear, având susținerea oferită de presiunea directă pe urechi. La modul general, acest model permite trecerea unei cantități mai mari de sunet ambiental decât căștile over-ear. 
  • Căștile in-ear sau intraauriculare sunt cele mai mici dintre cele trei modele și se poartă în canalul urechii. Sunt ideale pentru ascultat muzică sau pentru convorbiri telefonice, dar mai puțin apreciate pentru activitatea de gaming. 
  • Sunetul oferit

Cele mai citite articole

Există căști mono, stereo și HD. Cu siguranță, când alegi căști de gaming este obligatoriu să optezi pentru un model ce oferă minim un sunet stereo surround. Ideale sunt căștile cu 7.1 canale, care oferă o calitate mai bună a sunetului, precum și facilitatea de a-l identifica indiferent din direcția care vine. Această caracteristică este vitală în special în jocurile tip shooting, când trebuie să localizezi rapid inamicul și să-l anihilezi înainte să se apropie la o distanță periculoasă pentru tine. 

  • Izolarea sau anularea zgomotului

Aceste două funcții par similare, dar adevărul este că sunt lucruri complet diferite. 

  • Izolarea zgomotului înseamnă că ai o pereche de căști care acționează ca o barieră între ureche și sunetul exterior, blocând sunetele ambientale să ajungă în ureche. 
  • Pe de altă parte, anularea activă a zgomotului este o tehnologie destul de recentă, care include microfoane minuscule ce captează sunetele din exterior. Un alt set de microfoane primește informații de la procesor, pentru a produce unde sonore opuse, care anulează zgomotul. Toată tehnologia are la bază descoperiri științifice din domeniu fizicii și al undelor, fiind destul de dificil de realizat, la costuri ridicate, ce se reflectă în prețul căștilor. 
  • Durata de viață a bateriei

Căștile wireless funcționează cu ajutorul unei baterii reîncărcabile, din acest motiv este important să afli care este durata de viață a acesteia, înainte de a face achiziția. Cu cât bateria durează mai mult, cu atât căștile vor avea dimensiuni mai mari. Ca regulă generală, o pereche de căști de nivel mediu beneficiază de o baterie cu o autonomie de maxim 5 ore per încărcare completă. Dacă îți dorești un model mai puternic, poți găsi autonomie de 8 sau chiar 12 ore, însă și prețul este pe măsură. 

  • Comandă vocală

Această opțiune este foarte apreciată de gameri, deoarece este util să controlezi funcția de volum fără să-ți folosești mâinile. Având în vedere că vei fi în mijlocul unei misiuni importante, este de dorit să nu fii nevoit să trebuiască să apeși diferite butoane pentru a porni căștile, a le conecta sau pentru a verifica starea bateriei. La fel utilă este această opțiune și pentru primirea sau respingerea apelurilor vocale. 

Ține cont de recomandările de mai sus, iar căștile pe care le vei achiziționa te vor ajuta să te bucuri de o experiență de gaming de top. De asemenea, performanțele tale vor fi și ele îmbunătățite, astfel încât vei avansa rapid în clasamentul jucătorilor. 

Cele mai citite articole

Share your love