Cele mai bune trucuri pentru a scăpa de pete pigmentare

Petele pigmentare apar, de obicei, pe parcursul verii, în timpul sarcinii ori ca urmare a îmbătrânirii pielii. Deși multe femei sunt stânjenite de acestea, considerându-le inestetice, trebuie să știi că există câteva trucuri eficiente la care poți apela cu încredere pentru a le combate.

Petele pigmentare sau hiper pigmentarea, așa cum mai este cunoscută, sunt cauzate de inflamații, precum acnee, eczeme, înțepături de insecte sau chiar zgârieturi. În acest caz, celulele care sunt responsabile de producerea pigmentului ”lucrează” mai mult, ceea ce determină apariția unor pete închise la culoare după vindecarea rănii, potrivit Cleveland Clinic (1).

Expunerea îndelungată la soare, îmbătrânirea pielii, dar și ”masca de sarcină”, acea melasmă ori colasmă, așa cum mai este numită, pot determina, de asemenea, apariția unor pete pigmentare. De obicei, ele sunt întâlnite, în principal, în cazul femeilor care au tenul închis la culoare.

Cum poți să combați petele pigmentare, află mai jos:

Evită expunerea directă la soare

Dacă te numeri printre persoanele care se confruntă frecvent cu pete pigmentare, atunci ar trebui să eviți expunerea directă la soare. Nu este niciun secret faptul că razele solare sunt dăunătoare pentru piele, așa că ar fi bine să ții cont de sfatul specialiștilor și să ieși la plajă doar în intervalul recomandat, adică până la ora 10:00 dimineața, iar după orele 14:00, alege să stai doar sub umbrelă, pentru a nu-ți expune pielea inutil.

Folosește o cremă hidratantă

Un aliat de nădejde poate fi o cremă depigmentare cu vitamina C, pe care o poți include în ritualul tău de îngrijire cu ușurință. Are rolul de a uniformiza culoarea pielii tenului și de a-i reda strălucirea și luminozitatea. Mai mult de atât, un astfel de produs poate fi aplicat și pe gât și decolteu și este potrivită pentru oricine, indiferent de tipul de ten.

Protejează-ți pielea de soare

Indiferent că e vară sau iarnă, alege să-ți aplici întotdeauna o cremă cu factor de protecție solară. Folosește un produs cu SPF 30 sau 50 în fiecare zi, indiferent dacă vremea este însorită sau nu, iar în acest fel vei preveni îmbătrânirea celulară, dar și apariția petelor pigmentare.

Evită să-ți atingi pielea

Zgârieturile sau înțepăturile de insecte pot cauza o inflamație, ceea ce poate determina apariția petelor de pigmentare. Din acest motiv, cel mai bine ar fi să eviți să-ți atingi pielea atunci când simți acel disconfort cauzat de înțepături. De asemenea, atunci când trebuie să-ți atingi pielea, spre exemplu pentru a te machia ori pentru a-ți aplica o cremă hidratantă, spală-te pe mâini înainte cu apă caldă și săpun.

Nu uita că expunerea prelungită la soare este principalul factor ce determină apariția petelor pigmentare, dar le poți combate cu ajutorul unor produse cosmetice care conțin fie vitamina C, fie retinol sau chiar Niacinamide, aceste ingrediente având puterea de a reduce nu doar hiper pigmentarea, dar și ridurile fine.

Așadar, adoptă un ritual de îngrijire mai riguros și, în timp, vei vedea că astfel de probleme ale pielii nu-ți vor mai da bătăi de cap. Evident, nu uita că demachierea, atât dimineața, cât și seara, înainte de somn, trebuie să fie un proces pe care nu trebuie să-l neglijezi niciodată, indiferent cât de obosită ai fi.

 Referințe:

  1. – https://my.clevelandclinic.org/health/diseases/21885-hyperpigmentation

Articolul Anterior

Masini electrice pentru copii – calatorii gratuite pentru descendentii tai

Articolul Urmator

RTT Distribution – un distribuitor de accesorii auto premium

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *