Cum alegi cea mai bună cameră video profesională pentru tine?

Te-ai săturat să faci videoclipuri cu vechea ta cameră. Acum este timpul să iesi si să-ti iei o cameră video profesională nou-noută. Aceasta nu este o decizie pe care trebuie să o iei cu usurintă. Este o piesă scumpă pe care ar trebui să o iei in considerare, ca fiind o investitie in cariera ta. Cu cat inveti mai multe despre camerele video profesionale, cu atat vei fi mai capabil să o alegi pe cea mai potrivită pentru nevoile tale. Iată cateva lucruri care iti vor oferi o idee despre cum să cumperi cea mai bună cameră video profesională.

Alege o cameră care are si comenzi manuale

Poate fi prea usor să te obisnuiesti să folosesti functiile automate de pe o cameră, dar cel mai bine este să ai una care are comenzi manuale. De ce? Pentru că acest lucru iti va oferi mult mai mult control asupra modului in care fotografiezi si vei avea o calitate mult mai bună pe termen lung. 

Poti fi mult mai creativ atunci cand detii controlul. Află despre diferitele setări si despre cum să le utilizezi pentru a crea efecte care vor face ca videoclipurile să prindă viată cu adevărat. Există cateva comenzi manuale pe care fiecare profesionist trebuie să le cunoască. Printre acestea, merită mentionată focalizarea manuală, reglarea vitezei de expunere a camerei sau setările manuale ale irisului

Stabilizarea imaginii

Nu vei fotografia intotdeauna subiecte care stau perfect nemiscate, iar aceasta inseamnă că ai nevoie de o cameră video care are o bună stabilizare a imaginii. Cand cauti camere video profesionale, aceasta este o caracteristică care trebuie să fie in fruntea listei de priorităti. Cele mai multe camere profesionale au functii bune de stabilizare a imaginii si iti permit să inregistrezi imagini clare chiar si atunci cand te deplasezi.

Trebuie să aibă conexiuni profesionale de incredere 

Cele mai citite articole

O cameră video profesională bună trebuie să aibă conexiuni bune. Multi profesionisti folosesc monitoare externe, precum si microfoane suplimentare, asa că este important ca toate camerele lor să aibă conexiuni video profesionale si sigure prin interfata digitală serial (SDI) sau HDMI.

Conexiunile XLR standard de aur sunt utilizate in general pentru audio. Conexiunile XLR oferă de obicei o calitate audio mai bună, sunt rezistente la coroziune intr-un grad mai mare si au zgomot redus. 

Calitatea audio trebuie să fie de top

Desi este probabil să utilizezi mai multe microfoane atunci cand filmezi, este totusi important să te asiguri că modelul tău de cameră are o capacitate audio excelentă. Este important ca aceasta să poată inregistra sunet de calitate deoarece nu stii niciodată cand va trebui să te bazezi doar pe microfonul incorporat atunci cand filmezi.

Unele camere de ultimă generatie au un XLR, acesta este un conector care iti permite să utilizezi orice tip de microfon extern in timp ce fotografiezi. Chiar si altfel, atunci cand nu utilizezi un microfon extern, cum ar fi in cazul videoclipurilor de nuntă, sunetul captat de camera video ar trebui să fie clar.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Ce rol au jucăriile interactive in viața copilului tău

Articolul Urmator

Cu MaxBet pleci în vacanțe de vis!

Cele mai populare