Cum alegi spaţiul potrivit pentru depozitarea obiectelor personale

Starea în care se găsesc obiectele personale depinde de modul în care le depozitezi. Fie că vorbim despre soluţii de depozitare pe termen lung sau doar de un loc în care să aşezi câteva bunuri pentru o perioadă scurtă, este important să ţii cont de câteva aspecte. În cele ce urmează îţi prezentăm criteriile după care poţi alege spaţiul potrivit pentru depozitarea obiectelor personale.

Mobilierul potrivit pentru obiecte uzuale

În propria locuinţă, obiectele uzuale trebuie să fie în permanenţă la îndemână, dar fără a crea dezordine. Cu cât aglomerezi mai mult spaţiul din camere, cu atât vei avea parte de o atmosferă încărcată.

De mare ajutor pentru ascunderea obiectelor de uz casnic este mobilierul cu soluţii de depozitare integrate. Există dulapuri, rafturi, sertare şi cutii potrivite pentru absolut orice tip de suprafeţe sau compartimentare.

De la îmbrăcăminte şi încălţăminte până la aparatură, jucării pentru copii şi materiale didactice, toate pot fi depozitate în spaţii organizate, fără dezordine, protejate de factori ce le-ar putea deteriora.

Cele mai citite articole

Pentru fiecare cameră în parte poţi alege elemente de mobilier cu întrebuinţare multiplă. Spaţiile de şezut, cum sunt fotoliile, canapelele şi paturile pot avea cutii de depozitare integrate. În bucătărie sau baie, sub blat sau suspendate pe perete poţi instala corpuri speciale pentru depozitarea obiectelor specifice. Cele mai mari probleme apar în camera copiilor. De la jucării până la materiale didactice, fiecare vârstă are provocările ei. Dacă reuşeşti să-i deprinzi pe cei mici cu un sistem de depozitare eficient, acesta le va fi folositor pentru întreaga viaţă. În dormitor şi în living ai nevoie de soluţii potrivite pentru păstrarea hainelor, lenjeriei, colecţiilor personale (cărţi, DVD-uri, fotografii, bijuterii etc.) şi a elementelor decorative.

Soluţii pentru protejarea bunurilor pe termen lung

O mulţime de obiecte pe care le folosim în viaţa de zi cu zi sunt de sezon. Cele mai vizibile sunt hainele: garderoba se înlocuieşte în fiecare anotimp. Pe lângă faptul că trebuie să ai la îndemână hainele de sezon, este important şi să le păstrezi în bune condiţii pe cele pe care le vei mai folosi abia peste câteva luni. Acolo unde spaţiul permite poţi organiza camere, rafturi sau dulapuri speciale pentru haine în subsol sau la mansardă.

De cele mai multe ori însă trebuie să cauţi soluţii inteligente de valorificare la maximum a suprafeţei disponibile într-un apartament. Mobilierul poate acoperi doar o parte din acestea. Ce faci cu restul? Din ce în ce mai mulţi aleg o boxă modernă pentru depozitare. Ai la dispoziţie o varietate de dimensiuni adaptate nevoilor tale. Spaţiile sunt accesibile cu autoturismul personal, supravegheate video şi păzite. Dacă alegi un serviciu cu acces 24 de ore pe zi poţi merge în orice moment pentru a ridica obiectele care te interesează.

În cazul proprietarilor de maşini, unul dintre cele mai importante schimburi de sezon este cel al anvelopelor. În ţara noastră sunt obligatorii cauciucurile de iarnă atunci când circuli pe suprafeţe de drum public acoperite cu zăpadă, polei sau alte derivate. Echiparea de sezon este o măsură de siguranţă pe care ţi-o asumi pentru tine şi pentru ceilalţi participanţi la trafic. În extrasezon însă trebuie să depozitezi în condiţii de siguranţă cauciucurile pe care le demontezi de pe maşină. Pentru a-şi păstra proprietăţile, acestea trebuie să fie ferite de umiditate, razele soarelui sau agenţi chimici. Şi în acest caz, soluţia optimă o reprezintă tot boxele pentru depozitare.

Alegerea spaţiului potrivit pentru depozitarea bunurilor personale se face în primul rând ţinând cont de numărul şi volumul acestora. Alege mobilier cu soluţii integrate de depozitare pentru obiectele uzuale de acasă şi foloseşte soluţiile externe din apropiere pentru păstrarea în siguranţă a bunurilor de sezon.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

3 curiozități despre somn pe care nu le știai

Articolul Urmator

Sistemele VRV si VRF – tot ce trebuie să știi

Cele mai populare