Cum alegi vopseaua potrivită tipului tău de păr – Sfaturi utile

Ai decis să îți vopsești părul și cauți informații despre cele mai potrivite produse? Alegerea unei formule corecte poate fi destul de dificilă, mai ales dacă nu ai cunoștințe în domeniu.

Pe piață există nenumărate branduri de vopsea pentru păr. Pe cutiile din magazine ai văzut, cu siguranță, inscripționate cuvinte precum „profesional”, „natural”, „cu/fără amoniac”, „nuanțator” și așa mai departe. Dar ce tip de vopsea ți se potrivește?

Răspunsul acestei întrebări poate depinde de mai multe aspecte, printre care și tipul tău de păr. Iar dacă este prima oară când podoaba ta capilară va interacționa cu agenții chimici, este recomandat să alegi de la început un produs calitativ, căci îți dorești un păr nu doar colorat, ci și sănătos.

Iată cum să alegi vopseaua potrivită în funcție de tipul tău de păr!

  • Păr fragil și subțire

Dacă părul tău este fragil, iar firele sunt subțiri și fine, este posibil ca o vopsea foarte puternică să îi dăuneze foarte tare. De exemplu, o vopsea cu amoniac, aplicată și după decolorare, va cauza firelor o creștere a fragilității. Vârfurile se vor despica ușor, firele se vor putea rupe, iar aspectul general va fi acela de păr uscat și neîngrijit.

Nuanțator sau vopsea profesională

De aceea, dacă ai un astfel de păr, este recomandat să optezi fie pentru un nuanțator blând, fie pentru o vopsea de păr profesională și blândă, cum este vopseaua de păr de la brandul Fanola, îmbogățită cu ingrediente active care protejează părul. Aceasta din urmă conține Gingko Biloba, precum și alți antioxidanți și nutrienți care hrănesc firele.

Henna

De asemenea, poți opta și pentru henna, substanță naturală ce nu conține elemente chimice care agresează părul. Ține cont, totuși, că aceasta este disponibilă într-o gamă mult mai restrânsă de nuanțe.

Nu în ultimul rând, dacă ai părul fragil și casant, optează pentru o vopsea de păr într-o nuanță cât mai apropiată de cea naturală. Dacă ai părul închis la culoare și vrei să devii blondă, părul tău deja sensibil va fi agresat semnificativ. Așadar, alege un castaniu mediu, un șaten caramel sau unul cu tente roșcate.

  • Păr sănătos, cu fire groase

Cele mai citite articole

În cazul în care ești norocoasa posesoare a unui păr sănătos și puternic, poți folosi cu încredere aproape orice vopsea pentru păr de pe rafturile magazinelor.

Cu toate acestea, experții îți recomandă să nu alegi vopsele de slabă calitate, căci ele îți vor deteriora fără îndoială părul, oricât de rezistent ar fi acesta.

Vopsea profesională

Cea mai bună soluție este să optezi pentru o vopsea profesională, indiferent de nuanța dorită. Mergi la un specialist în colorare și lasă-l pe acesta să aleagă concentrația necesară de oxidant.

De asemenea, dacă vrei să îți protejezi părul, poți alege, la început, o tehnică de colorare parțială, precum balayage sau money piece. Astfel, doar o parte din păr va fi vopsit, pentru a diminua riscurile de deteriorare.

  • Păr grizonant

Fie că ți-au apărut recent câteva fire albe sau părul tău are deja un aspect grizonant, probabil că îți dorești să estompezi acest lucru pe cât de mult posibil atunci când te vopsești.

Trebuie să știi că nuanțatoarele și unele vopsele fără amoniac nu vor acoperi perfect firele albe. Apoi, henna le va lăsa ceva mai deschise decât celelalte fire vopsite – firele nu vor mai fi albe, însă vor căpăta o nuanță oranj.

Așadar, pentru acoperirea firelor albe, cea mai bună soluție va fi întotdeauna vopseaua de păr profesională, cu putere mare de acoperire. Nu uita, după colorare, să ai grijă de părul tău și să îi redai sănătatea prin intermediul măștilor și balsamurilor recomandate de către stilistul tău.

În final, nu ezita să soliciți recomandările experților, la salon sau în magazinele cu produse profesionale. Părul tău merită cea mai bună îngrijire!

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Autogredere versus excavatoare. Care sunt diferențele?

Articolul Urmator

Cum să evaluați dacă împrumuturile rapide sunt rentabile și potrivite pentru dvs.?

Cele mai populare