Cum îți pregătești o vacanță în Barcelona? 5 sfaturi utile

Se apropie perioada concediilor și ai ales ca destinație de vacanță Barcelona, perla Cataloniei, unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa. Pentru a te bucura pe deplin de zilele însorite ale călătoriei tale spaniole, iată cum să te pregătești înainte de plecare.

Alege un zbor direct spre Barcelona

Ca să ajungi rapid la Barcelona, rezervă bilete de avion pentru un zbor direct din România pe aeroportul El Prat, aflat la 17 kilometri de centrul orașului. Verifică ofertele disponibile online, pentru a obține cea mai bună variantă de preț.

La plecare optează pentru un zbor de dimineață, ca să prinzi o zi întreagă pentru vizitarea orașului. Te ajută și diferența de fus orar, așa că te poți bucura mai mult de farmecul Barcelonei.

Pentru întoarcerea în țară alege un zbor de seară sau de noapte, ca să mai privești un apus de soare peste colinele metropolei catalane și să-i admiri de sus luminile multicolore.

Rezervă cazare în Barcelona la prețuri convenabile

Pentru că este unul dintre cele mai vizitate orașe din lume, hotelurile din Barcelona sunt mereu aglomerate, așa că trebuie să cauți din timp cazare, în funcție de preferințele tale și de bugetul pe care-l ai disponibil.

Dacă alegi să petreci vacanța de vară în Spania și ai în plan să vizitezi mai multe orașe, achiziționează un pachet turistic complet, ca să beneficiezi de discounturi semnificative.

Achiziționează un card  pentru transport și vizite turistice

Cele mai citite articole

Ai multe lucruri de văzut în metropola catalană. Ca să le vizitezi pe toate fără să epuizezi bugetul de vacanță, achiziționează Barcelona Card, prin care ai transport gratuit, tarife reduse la muzee și discounturi la diverse evenimente culturale (expoziții, spectacole, concerte).

Studiază site-ul Transport Metropolitan Barcelona, ca să vezi care sunt rutele pe care le vei folosi ca să ajungi la principalele obiective pe care vrei să le vizitezi. Călătorește cu autobuzul turistic, pentru a face turul orașului într-un mod plăcut și confortabil.

Alcătuiește o listă cu locurile de văzut în Barcelona 

Planifică pentru fiecare zi de ședere în Barcelona traseele pe care le vei face, în căutarea atracțiilor faimoase despre care ai citit în toate ghidurile turistice. Astfel te asiguri că nu omiți niciuna dintre frumusețile acestui oraș superb.

Pune pe listă Sagrada Familia, Casa Batllo, La Pedrera, Muzeul Picasso, Casa Mila, Casa Batllo, Parcul Guell, Fântâna de la Montjuic, Bulevardul La Rambla. Distrează-te la PortAventura, pe plaja Barceloneta sau la Aquarium.  Vizitează stadionul Camp Nou, catedrala fotbalului catalan, unde FC Barcelona a făcut istorie și i-a încântat pe microbiștii din toată lumea. 

Planifică-ți vacanța după evenimentele din oraș

Verifică agenda anuală de evenimente culturale, muzicale și sportive ce au loc în Barcelona. Planifică-ți vacanța în funcție de aceste date, ca să prinzi un concert bun, o cursă de Formula 1, un meci de fotbal din cupele europene sau un spectacol din cadrul festivalului de teatru. 

Primavera Sound, Sant Joan Festival, Festes de la Merce sunt doar câteva dintre evenimentele pe care să le iei în considerare atunci când pregătești o vacanță în Barcelona.

Ține seama de recomandările prezentate și distrează-te în orașul catalan, cu voie bună, locuri frumoase și oameni ospitalieri.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Încălțăminte de vară de calitate: 5 lucruri de care să ții cont

Articolul Urmator

Care sunt cele mai bune sisteme de filtrare a apei potabile?

Cele mai populare