Cum să îți creezi un spațiu sigur de lucru acasă

Munca de acasă îți garantează adesea destul de multe satisfacții, în mare parte și datorită ușurinței de mișcare, a mobilității și a faptului că poți oricând să lucrezi fără a mai fi stresat de orarul altcuiva. Totuși, munca de acasă implică și pericole mai mari decât un serviciu în cadrul unei companii, spre exemplu, deoarece va trebui ca în regie proprie să ai grijă la pericolele sau accidentele de muncă. Iată cum îți poți crea un spațiu sigur de muncă, acasă, astfel încât să te poți simți în siguranță. 

Asigură-ți protecția la tensiune

Aproape orice domeniu are de-a face cu electricitatea și cu pericolele ce derivă din aceasta. Dacă efectiv lucrezi sub tensiune, cu obiecte de mare putere sau cu dispozitive și echipamente specifice atunci ar trebui să ai în vedere următoarele aspecte:

  • Verifică foarte bine rețeaua de electricitate, pentru a nu apărea probleme la nivelul acesteia. Poți apela la o firmă specializată, care să te ajute în acest sens, dacă nu ai cunoștințele necesare în domeniu. 
  • Pavează camera de lucru cu plăci din cauciuc de uz general, antistatice și rezistente la produse petroliere pentru a evita riscul de accidentare
  • Curăță foarte bine echipamentele, pentru a nu cauza incidente din lipsa ordinii sau a curățeniei
  • Poartă întotdeauna echipament specific de protecție, indiferent dacă vorbim despre căști de sudură, mănuși, combinezoane, etc.
  • Urmează un curs de prim ajutor și asimilează informația pentru a ști cum să aplici ideile, la nevoie, chiar în cazul tău.

Creează-ți un spațiu izolat, bine delimitat de restul locuinței

Dincolo de faptul că în acest fel îți vei proteja și restul proprietății, de incidente precum incendiile, vei vedea că și eliberarea de noxe sau alte substanțe, ce pot proveni din procesele de muncă, vor putea fi eliminate separat, fără a afecta și restul locuinței. Tot ce va trebui să faci este să asiguri căi de evacuare speciale pentru gaze sau fum sau să aerisești constant, pentru a fi sigur că niciun pericol nu pândește nici din acest punct de vedere. 

Poți folosi o anexă a casei pentru a-ți crea propriul atelier, iar în aceasta ar fi indicat să ai la îndemână strict lucrurile care țin de munca ta și nu altceva ce ar putea influența producerea de incidente (exemplu: combustibili, substanțe inflamabile, aprinzătoare, etc.)

Urmează un curs de protecția muncii

Dacă munca ta este cu adevărat pretențioasă și nesigură, ar trebui să ai în vedere ideea de a urma un curs SSM, prin care să poți afla mai multe despre siguranța și securitatea muncii. Vei vedea că există destul de multe firme care fac acest lucru, drept pentru care vei putea alege ceea ce ți se potrivește, astfel încât să te poți proteja la nevoie.

Creează-ți un kit de intervenție

Nu uita să ai la îndemână o trusă de prim ajutor complet echipată, dar și alte lucruri și produse medicale care să te ajute în caz de nevoie. Gândește-te că și dacă ai lucra într-o companie aceste lucruri ar trebui făcute, așadar necesitatea de a te ocupa de ele crește cu atât mai mult cu cât tu îți vei crea propriul spațiu de lucru, la tine acasă.

Siguranța în munca de acasă este vitală, deoarece în cele mai multe dintre cazuri se prea poate să nu fie nimeni alături de tine pentru a te ajuta, la nevoie. De aceea este nevoie ca tu să ai în vedere toate aceste idei, astfel încât să fii sigur că munca de acasă îți aduce satisfacții și reușite într-un spațiu sigur și primitor. 

Alege așadar siguranța și securitatea și respectă normele, astfel încât niciodată să nu treci prin incidente care ar putea să îți marcheze viața sau activitatea. 

Articolul Anterior

4 idei ca să îți transformi locuința în căminul visat

Articolul Urmator

Binecuvântarea – darul iubirii divine pentru sufletul credincioșilor

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *