Serele pot fi eficiente și roditoare chiar și pe timpul iernii! Dacă până acum sera ta a funcționat doar în sezonul cald, de acum poți începe liniștit și în sezonul rece să produci legume. Totuși, trebuie să te pregătești, iar acest proces trebuie să fie planificat riguros și nimic nu trebuie să îți scape din vedere. Dacă vrei să te asiguri că nu uiți nimic și că ești pregătit corespunzător, ai ajuns unde trebuie. Citește acest articol în continuare pentru a vedea care sunt 5 sfaturi utile!
Iată ce trebuie să știi și tu
1. Verifică dacă există daune
Pentru început, verifică dacă existe daune de vreun fel în sera ta care trebuie reparate. În acest mod vezi care este situația de la care pleci, ce schimbări și reparații necesită a fi făcute și ce buget vei aloca pentru ele. Verifică dacă există găuri, spărturi și alte asemenea. Vei vedea cât de important este acest pas, care îți poate salva mulți bani pe parcurs!
2. Alege un sistem de încălzire corespunzător
Sistemul de încălzire nu trebuie să lipsească pe timp de iarnă, așadar este o achiziție necesară. Există numeroase modele din care poți alege, însă acestea trebuie să reflecte bugetul și nevoile tale. De exemplu, dacă ai o seră mică, poți opta pentru un încălzitor electric, care este ușor de montat și se găsește la prețuri foarte accesibile.
3. Izolează corespunzător întregul spațiu
Cele mai citite articole
După ce ai ales sistemul de încălzire, mai există un pas în acest sens pe care trebuie să îl faci, mai exact să îți izolezi sera. Izolarea întregii sere este un pas esențial, care nu trebuie scăpat din vedere. Pe timpul verii acest aspect nu trebuie să fie unul de interes pentru tine, însă pe timpul iernii lucrurile se schimbă. Izolarea serei va menține căldura optimă în spațiul tău și totodată, va reduce semnificativ costurile de încălzire.
4. Pregătește solul și plantele
Solul și plantele tale trebuie să fie și ele pregătite. În aceste luni de toamnă vei avea timp destul să culegi roadele produse și să te ocupi și de sol. Pentru îngrijirea acestuia poți opta pentru un motocultor, care poate face o treabă excelentă și rapidă. Acest tip de aparat ajută la pregătirea pământului pentru însămânțare sau chiar plantare. Dacă vrei să achiziționezi un motocultor, atunci intră pe atomico.ro pentru prețuri avantajoase!
5. Fă verificări în mod constant
Chiar dacă ai pus la punct toate aspectele care erau necesare, nu uita că trebuie să faci verificări în mod constant în sezonul rece atât plantelor, cât și solului. În acest fel, vei vedea dacă pregătirea ta dă roade și dacă trebuie să faci îmbunătățiri. Nu uita să verifici temperatura, dar și nivelul de umiditate.
În concluzie, ține cont de aceste sfaturi și te vei bucura de rezultate eficiente și roditoare în cel mai scurt timp. Cu cât te apuci mai repede, cu atât vei reuși să faci toate lucrurile menționate mai sus.
Sursă foto: Unsplash.com