Cum să organizezi și să valorifici spațiul din baie

Dintr-un simplu mediu utilitar, baia a devenit de-a lungul timpului spațiul casei folosit pentru relaxare și îngrijire personală, unde te poți refugia după o zi agitată. Din această perspectivă, estetica și funcționalitatea capătă un nou sens pentru această încăpere, unde este important să te înconjori de o estetică frumoasă și să te răsfeți în propriul confort. În multe cazuri (mai ales al apartamentelor), dimensiunile acestei încăperi sunt destul de reduse, prin urmare, astăzi mai mult ca oricând, este util să știm cum să organizăm spațiul din baie. 

Alege obiectele sanitare pe baza dimensiunii

Alege obiectele sanitare potrivite ținând cont de câți metri pătrați sunt disponibili în încăpere. De exemplu, pentru dimensiunile mici (4-5 mp) este recomandat să renunți la cadă, în detrimentul unei cabine de duș modernă și practică. O variantă extrem de convenabilă în această situație este modelul de tip walk-in. În principiu, pentru realizarea acestuia ai nevoie de un paravan walk-in montat pe o cădiță de duș ultra flat sau direct pe pardoseală, caz în care trebuie să ai în vedere achiziționarea unei rigole de dus de calitate. Acest lucru îți va asigura o libertate de mișcare mai mare. Pentru vase WC și bideuri, o soluție excelentă o reprezintă obiectele sanitare de dimensiuni reduse și suspendate.

Radaway Arta I KDS Perete lateral 80 cm – GQS German Quality

https://www.germanquality.ro/radaway-arta-i-kds-perete-lateral-s2-pentru-cabina-de-dus-80-cm.html

În schimb, în încăperile mai mari (6-8 mp), vei avea posibilitatea de a crea un mediu confortabil folosind o cadă de baie. Dacă baia are un plan dreptunghiular și este folosită de mai mulți membri ai familiei, poți opta pentru instalarea unui lavoar dublu.

Cei care au o baie foarte mare (9-12 mp) vor putea gestiona mai ușor spațiul și vor putea opta pentru soluții originale și atractive, cum ar fi inserarea unei căzi freestanding în centrul camerei sau a unei baze de lavoar cuprinzătoare.

Adaugă piese de mobilier, etajere și rafturi

Cele mai citite articole

Containerele, mobilierul, etajerele și rafturile combinate într-un mod armonios te vor ajuta să gestionezi spațiul, asigurând ordinea și curățenia. Așadar, alege dulapuri și coloane ca și soluții de depozitare de bază. Folosește rafturile pentru a profita de un spațiu altfel nefolosit. Echipează sertarele cu accesorii interne suplimentare, cum ar fi compartimentele, pentru a economisi spațiu și a menține ordinea.  

Iluminatul este foarte important

Iluminatul, adesea subestimat, este o componentă fundamentală pentru rezultatul general al ambianței, care poate face diferența. Prin urmare, are un rol important. Asigură o iluminare puternică și directă în zona oglinzii, optând pentru spoturi sau oglinzi cu iluminare integrată. Alege o plafonieră pentru iluminarea centrală și o soluție mai blândă și mai relaxantă pentru zona căzii sau cabinei de duș. 

Optimizarea zonei lavoarului

O idee excelentă pentru a te bucura din plin de spațiul din baie, pentru a te organiza mai bine și pentru a avea mereu totul la îndemână, este să optimizezi zona lavoarului. Cum? Alegând un set format din mască și lavoar. Pe germanquality.ro ai la dispoziție o mulțime de modele și stiluri, de diferite dimensiuni, astfel încât, indiferent de mărimea băii tale, să găsești soluția perfectă. 

Roca Victoria-N Unik Family Set masca lavoar baie cu lavoar 80 cm, alb lucios – GQS German Quality

https://www.germanquality.ro/roca-victoria-n-unik-family-set-mobilier-cu-lavoar-80-cm-alb-lucios.html

Răsfoiește catalogul de produse de pe germanquality.ro! Vei găsi o gamă largă de produse de calitate, care îți vor permite să mobilezi și să restructurezi mai bine baia: mobilier, căzi, cabine de duș, lavoare, vase WC, bideuri, baterii de baie și accesorii pentru o baie modernă și bine organizată!

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

5 semne clare că ai găsit o chirie bună

Articolul Urmator

Cum au schimbat cazinourile cu dealer live industria

Cele mai populare