Cum să porți aur: idei și sfaturi

Bijuteriile din aur ne ajută întotdeauna să scoatem o ținută din anonimat. Prețioase, elegante și rafinate, aceste piese clasice sunt menite să-ți completeze look-ul în mod armonios și te ajută să transmiți un mesaj puternic celor din jur. Este adevărat că accesoriile din aur nu se demodează în timp și se pot adapta oricărui outfit, însă trebuie să ții cont de anumite aspecte atunci când le porți dacă vrei să dovedești că știi să faci alegeri inspirate. Iată câteva idei și sfaturi deosebit de utile despre cum să poți aur:

Acordă atenție vestimentației

La fel ca orice femei cu personalitate ai propriul tău fel de a combina hainele și de a purta anumite culori și texturi. Ei bine, accesoriile din aur îți pot completa cu succes ținuta, însă trebuie să ții cont de designul lor. Dacă îți dorești să porți o bijuterie extravagantă este important ca vestimentația ta să fie una simplă pentru a putea pune în evidență accesoriul deosebit. Atunci când îți creezi outfit-ul trebuie să ții cont ca ținuta și bijuteriile să nu se anuleze între ele și astfel nu există riscul de efect de încărcare vizuală.

Optează pentru combinații cromatice reușite

Dacă te gândești că poți purta brățări, lanțuri sau inele aur în orice combinație, te înșeli. Spre exemplu, piesele din aur alb se potrivesc hainelor verzi sau albastre, iar cele din aur galben, care includ și pietre prețioase ca citinul și safirul, sunt potrivite pentru o vestimentație violet. În cazul în care optezi pentru o ținută all black poți purta orice fel de aur, dar dacă alegi un outfit într-o nuanță de roșu, cum ar fi o rochie, încearcă să asortezi o piesă care să includă și o altă culoare, ca de exemplu un inel din aur cu o piatră verde, smarald.

Asociază bijuteriile cu trăsăturile feței

Există mai multe tipuri de aur – alb, galben, roz, iar fiecare dintre ele se potrivește mai mult sau mai puțin cu trăsăturile specifice ale unei persoane. În acest sens, dacă ai părul blond și ochii deschiși la culoare, iar tenul palid, alege bijuterii din aur alb. În cazul în care nuanța părului este de castaniu – roșcat, ai pistrui, ochi verzi sau căprui, atunci ți se potrivesc accesoriile din aur galben și roz. Totodată, și trăsăturile corpului sunt importante în alegerea bijuteriilor din acest metal prețios.

În cazul în care ai un corp subțire poți alege să porți piese masive, iar într-o situație contrară optează pentru accesoriile subtile și delicate pentru că cele mari pot crea disconfort din cauza greutății. Înălțimea are și ea un rol important deoarece pentru o persoană scundă colierele și pandantivele lungi se vor asorta mai bine. Aceeași variantă este indicată și unei persoane înalte pentru că bijuteriile lungi o vor ajuta să-și susțină în continuare efectul deja format. înaltă va arăta perfect cu accesorii de dimensiuni reduse.

Nu purta mai mult de trei accesorii din aur

Este esențial ca atunci când poți aur să îți amintești de regula celor trei. Mai exact, nu purta mai mult de trei piese din acest metal prețios pentru că vei da senzația de opulență într-un sens negativ. Cu siguranță nu vrei acest lucru și nici să-ți dezechilibrezi întreaga ținută!

Urmează principiul less is more în timpul zilei

Chiar dacă nu se recomandă mai mult de trei accesorii din aur, în timpul zilei trebuie să mai ții cont de câteva lucruri. Aurul galben pe care îl porți trebuie să fie unul discret. De asemenea, este de preferat să nu asortezi în aceeași ținută bijuterii din aur alb și din aur galben pentru că vei crea un adevărat haos vizual. La birou sau în cadrul altor întâlniri de peste zi alege să porți accesorii din aur delicate, mici, care să nu iasă prea mult în evidență prin strălucirea lor. Dacă mergi pe ținute business în nuanțe clasice de gri, negru sau bleumarin, realizează un contrast fin prin adăugarea unor bijuterii simple din aur roz. Mai mult ca sigur, finețea va fi întotdeauna la modă!

Atunci când optezi pentru accesorii din aur ține cont că tu porți bijuteriile și nu ele pe tine. Strălucește discret, adaugă un strop de rafinament oricărei ținute, formează o imagine de ansamblu congruentă și lasă-i pe cei din jur să-și amintească de persoană, nu doar de accesorii și vestimentație.

Articolul Anterior

Cum alcătuiești o ținută cocktail impecabilă – tips & tricks, pentru bărbați

Articolul Urmator

Tendinţe moderne SEO în mileniul 3 – ce algoritmi Google se pot observa şi care sunt factorii de poziţionare conform specialiştilor în SEO?

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *