Cum alcătuiești o ținută cocktail impecabilă – tips & tricks, pentru bărbați

O ținută de cocktail trebuie să fie impecabilă, căci, nu degeaba o porți, întotdeauna, la un eveniment important, precum o petrecere elegantă sau o nuntă cu ștaif. Deși, pare, simplu de ales, fiidcî se încadrează în dress code-urile de seară, unde rafinamentul trebuie să-și spună cuvântul, lucrurile nu stau chiar așa. Costumul bărbătesc trebuie să respecte câteva reguli importante, pentru a arăta perfect. Mărimea și texturile joacă un rol elementar, într-o astfel de situație. La fel de important este să știi cum să accesorizezi ținuta de cocktail și cum să-i oferi un aer modern și masculin, în același timp.

Pentru a fi sigur că arăți perfect în ținuta ta cocktail, am alcătuit o listă de tips & tricks, care îți vor fi de folos, atunci când mergi la cumpărături:

Acordă atenție mărimii și croielii costumului

În general, bărbații știu că poartă o anumită mărime și își cumpără articolelele vestimentare, fără să țină cont de alți factori. La ținuta cocktail, lucrurile stau ușor diferit. Pentru a arăta impecabil, trebuie să acorzi o atenție deosebită mărimii și croielii. În funcție de silueta pe care o ai, poți opta pentru un sacou cambrat sau pentru unul în linii drepte. Pentru un look elegant și rafinat, mărimea hainelor trebuie să fie perfectă, nu mai mici și nici mai mari. În cazul în care ai nevoie de retușuri, apelează la un croitor. Ai grijă ca mâneca sacoului să lase la vedere manșeta cămășii, iar pantalonii să nu fie prea lungi și să facă niște cute inestetice. În ceea ce privește cămașa, ea trebuie să fie albă, cu manșetă dublă și cu guler special pentru a purta un papion. Ținuta de cocktail impune purtarea unui astfel de accesoriu.

Poartă un accesoriu inedit

Dacă ai optat pentru un costum negru, cămașă albă și papion negru, vei avea nevoie de un accesoriu vedetă al ținutei tale. Poartă o pereche de butoni care sa te scoată din anonimat și nu, nu trebuie să-i asortezi cu altă piesă vestimentară. Alege un simbol preferat sau inițialele tale. O altă variantă de accesoriu inedit este batista. Dacă ai o ținută în nonculori, o batistă colorată îți va înveseli în mod sigur lookul.

Nu purta totul asortat

Dacă, pe vremuri, femeile își asortau, întotdeauna, geanta cu pantofii și bărbații cureaua cu pantofii, moda actuală s-a schimbat. Tendințele acuale permit o mulțime de combinații care nu necesită purtarea tuturor pieselor vestimentare asortate. Poartă o pereche de pantofi maro sau bleumarin, chiar dacă ai optat pentru o curea neagră. În cazul în care ai un stil ceva mai extravagant, ia-ți un papion într-o culoare puternică, precum verde mentă sau albastru ciel, și păstrează batista într-o nuanță neutră. Joacă-te cu texturile și culorile, atâta vreme cât nu încarci prea tare ținuta și nu ieși din dresscode, care trebuie să rămână elegant și rafinat.

Nu uita de parfum

Hainele și accesoriile pe care le porți într-o ținută cocktail sunt completate, cu succes, de mirosul pe care-l emani. Nu uita să folosești o aromă adecvată evenimentului de seară. Un parfum Armani de bărbați, de exemplu, este asociat, întotdeauna, cu imaginea bărbatului puternic și elegant. Optează pentru un parfum care să te reprezinte în totalitate.

Completează ținuta de cocktail cu atitudinea potrivită

Arăți perfect din cap până-n picioare, miroși bine și ești pregătit pentru petrecerea la care urmează să iei parte. Nu uita că, de departe, cel mai important accesoriu este atitudinea pe care o ai atunci când porți o ținută impecabilă de cocktail. Fii sigur pe tine, afișează un zâmbet larg și bucură-te de evenimentul în sine și de compania celor dragi.

 Nu uita că secretul ținutelor impecabile este să le porți cu încredere și cu siguranță în tine. Pune, întotdeauna, preț pe detalii care fac diferența și asigură-te că tot ceea ce porți te definește în totalitate.

Articolul Anterior

Florile protectoare ale celor născuți toamna

Articolul Urmator

Cum să porți aur: idei și sfaturi

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *