Cum să pregătești cele mai fragede pulpe de pui la cuptor?

Carnea de pui este un aliment de bază în alimentația noastră. Găsim în magazine atât pui întregi, cât și părți din carcasa delicioasei păsări. Unele dintre cele mai bune părți sunt pulpele. Inferioare, superioare ori întregi, acestea pot deveni ingrediente pentru preparate diverse, de la supe și ciorbe la fripturi, tocănițe și grătare. Pulpele de pui au avantajul de a fi cărnoase, însă nu atât de dense ca pieptul. De aceea, se pătrund mai bine, ceea ce le permite să se impregneze cu aromele date de sosuri, legume sau condimente. Totuși, fibrele copanelor pot fi tari, mai ales dacă pasărea a fost bătrână sau dacă a crescut în libertate. De aceea, este important să știi cum să le pregătești pentru a le frăgezi. 

Pune destul sos peste pulpele de pui la cuptor

Orice rețetă de pulpe de pui la cuptor trebuie să aibă ca scop atât obținerea unui preparat gustos, cât și fraged. Textura cărnii influențează experiența culinară, chiar dacă tindem să prioritizăm gustul. O carne prea tare sau uscată este greu masticabilă și provoacă disconfort. În general, preparatele din carne la cuptor tind să fie mai fragede decât cele prăjite sau fripte, dar trebuie să te asiguri că ai destul sos în tavă. Apa care se evaporă pătrunde în carne și o înmoaie. 

Acoperă preparatul

Poți să accelerezi frăgezirea prin acoperirea preparatului cu o hârtie de copt. Evită aluminiul și pungile de plastic pentru gătire, pentru că acestea pot elibera substanțe nesănătoase. Pune hârtia de la început, lăsând un colț liber prin care să iasă aburul. O alternativă este să perforezi hârtia. Verifică preparatul pe parcursul gătirii cu o scobitoare. Când aceasta intră în pulpe adânc, înseamnă că s-au frăgezit. Dă hârtia la o parte, pentru a le permite să se rumenească. 

Prepară pulpele de pui la foc mic

Focul prea mare usucă puiul și grăbește coacerea la exterior, în defavoarea interiorului. Pentru ca pulpele să fie fragede, gătește-le la foc mic sau mediu. Nu ignora poziționarea tăvii. Un cuptor cu gaz care are flacăra în partea de jos poate distribui mai puțină căldură în partea de sus, iar unele cuptoare electrice produc mai multă căldură pe laterale sau în partea de sus. Amplasează tava astfel încât coacerea să se realizeze uniform. 

Marinează carnea

Cele mai citite articole

Pulpele de pui la cuptor sunt mai gustoase și mai fragede dacă le marinezi înainte de a le găti. Există multe rețete de marinade, dar alege una care să se potrivească cu rețeta ta. Dacă rețeta este una cu multe condimente, nu alege o marinadă cu alte mirodenii în exces, pentru că riști ca gustul cărnii să fie afectat. Ideal este să pui în marinadă aceleași condimente ca în preparat. Astfel, acestea vor pătrunde adânc în carne. 

Frăgezirea prin marinare favorizează intrarea aromelor în fibrele pulpelor, rezultatul fiind un preparat delicios. Pune pulpele în marinadă cu câteva ore înainte de gătire sau chiar cu o zi înainte. În acest mod, se vor înmuia atât de mult, încât atunci când le vei mânca ți se vor topi în gură.

Pune o băutură alcoolică peste preparat

Obiceiul de a pune vin sau bere în marinadă este vechi, dar pulpele la cuptor se frăgezesc și mai bine dacă pui alcool în tavă și pe parcursul gătirii. Toarnă vin sau bere pentru a obține un preparat aromat și fraged. Ai grijă ca berea să nu fie prea amară, pentru ca pulpele să nu devină, la rândul lor, amare. Alege o bere bună, cu hamei de calitate, care nu-ți lasă gust amar după degustare. 

Pregătirea unor pulpe de pui fragede la cuptor este la îndemâna oricui. Ține cont de sfaturile noastre și bucură-te de gustul cărnii de pui. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Top 4 job-uri în care comunicarea este un element cheie

Articolul Urmator

Cele mai frecvente probleme intime și cum să le faci față cu brio

Cele mai populare