Cum sarbatorim Craciunul?

Fiecare tara, si chiar fiecare oras, are propriile traditii pentru a sarbatori Craciunul, un produs al culturii sale si al obiceiurilor familiei sale; cu toate acestea, in toate casele din lume si in ciuda diferentelor, Craciunul este sarbatorit in acelasi mod si sub aceeasi atmosfera, subliniind intotdeauna valorile pozitive ale acestor date si umpland fiecare spatiu cu energii bune si dorinte pozitive pentru anul urmator. Daca inca nu stiti de unde sa incepeti, va oferim un ghid despre cum sa sarbatoresti Craciunul.

In principiu, este bine sa ne amintim ca Craciunul este o data crestina, care sarbatoreste nasterea lui Isus. Daca esti un catolic devotat o modalitate buna de a incepe pe 25 decembrie este de a participa la liturghie ca un gest pentru a comemora aceasta data. Poti crea o traditie cu cei mai devotati membri ai familiei, aminteste-ti doar sa nu o impui de regula, pentru ca poate nu toata lumea impartaseste aceasta idee in acelasi mod ca si tine.

Decoreaza-ti intreaga casa, Craciunul dureaza foarte putin si trebuie sa profiti de ea, de aceea iti umple casa cu atmosfera de Craciun, alatura-te intregii familii pentru a decora un brad de Craciun, iar daca cina din Ajunul Craciunului este in planul casei tale cu a ta decorarea mesei si elaborarea pieselor centrale de casa, o activitate foarte distractiva care va face pe toata lumea de acasa sa se implice.

Traieste-ti traditiile, gateste mancarurile tipice ale timpului corespunzator regiunii sau tarii tale, daca cina nu este in casa ta, ofera-te sa colaborezi luand ceva tipic si implica toti membrii familiei tale in ea. Aceasta este o data pentru a exalta unitatea de familie, astfel incat toata lumea trebuie sa isi asume intotdeauna o responsabilitate intr-un mod vesel si in coexistenta.

Pastrati atmosfera festiva, in timpul zilei asezati colindele de Craciun sau urmariti ca o familie cateva dintre filmele tipice ale acestei perioade, impachetati cadourile pentru restul familiei impreuna si evitati mai presus de toate sa fiti plini de tensiuni cu pregatirile, este un moment de sarbatoare care se intampla doar o data pe an, nu-l patati.

Creaza propriile traditii de familie, nimic mai bun decat sa ai o activitate unica, diferita de restul de care toata lumea se poate bucura ca familie. Multi aleg proiectul de decorare, altii pregatirea felurilor de mancare de Craciun, le aleg pe ale tale si le transforma in ceva tipic in casa ta, care adauga o valoare adaugata si speciala acestor date.

In timpul cinei de Craciun evita teme care ar putea ruina seara. Din nou, acesta este un moment pentru a impartasi si bucura-te cu familia si prietenii tai, sa profite de ocazie pentru a ne umple cu pozitivitate si lasa ceea ce ne deranjeaza deoparte.

Pentru a sarbatori Craciunul trebuie sa-l simti si sa-l traiesti intr-un mod vesel, este important sa iti amintesti ca decembrie este doar o luna pe an si ca Ajunul Craciunului este doar o zi, bucura-te la maxim, sarbatoreste-l intr-un mod vesel si creaza amintiri pentru anii urmatori.

Sfaturi pentru a te bucura de Craciun:

Nu lasa totul in ultimul moment, acest lucru te poate impiedica sa te bucuri pe deplin de Ajunul Craciunului, sa cumperi cadouri si alimente in avans pentru a evita cursele de ultim moment

Fa planurile in avans, acest lucru poate ajuta, de asemenea, fluxul de sarbatoare in mod natural

Implica-i pe cei mici in pregatiri, aminteste-ti ca pentru ei Craciunul este cea mai buna data a anului, ii faci sa se simta speciali in aceasta perioada a anului atat de frumoasa si magica!

Nu te obosit prea tare cu gatitul, gateste ceea ce va place cel mai mult si lasa-ti timp pt odihna.

Share your love