Cum se alege un spațiu de închiriat pentru birouri?

Persoanele care caută birouri de închiriat în București ar trebui să țină cont de mai multe aspecte înainte de a alege spațiul ideal în care să își desfășoare activitatea.

Sfaturi utile pentru birouri de închiriat în București

Dimensiunea spațiului

Mărimea viitorului spațiu pentru birou este primul aspect care determină restrângerea listei de opțiuni. Nu este important doar ca toți angajații să aibă suficient spațiu, ci trebuie că proprietarul să se gândească și la spațiul destinat echipamentelor. 

Un birou cu prea mult spațiu implică o chirie plătită inutil, de unde și nevoia de a crea un echilibru. De asemenea, atunci când sunt alese birouri de închiriat în București sau în orice altă locație, se va ține cont și de faptul că este posibil că firma să se extindă, iar o relocare într-un spațiu mai mare poate implica unele costuri suplimentare nedorite.

Echipamentul

Spațiul trebuie să se bazeze pe o infrastructură modernă. Contează să existe semnal la telefon, internet prin cablu și internet wireless. În clădirile mai vechi, de exemplu, semnalul pentru telefonul mobil este slab sau nu funcționează tot timpul rețeua de internet. 

Contează să existe și toalete moderne, și un spațiu în care poate fi pus un espressor de cafea și un cuptor cu microunde pentru pauzele de masă. Condițiile de iluminare sunt și ele foarte importante. Se poate economisi energie în spațiile bine iluminate natural, precum și în cele bine ventilate.

Cele mai citite articole

Locația biroului

Trebuie să se țină cont de faptul că este necesar ca locația să fie atractivă atât pentru angajați, cât și pentru clienți. Birourile în mijlocul orașului sunt ceva mai scumpe, dar uneori ele sunt cele care asigură o parte din succes, pentru că se află la îndemâna tuturor.

Caracteristici ale biroului

Clienții, angajații și furnizorii trebuie să ajungă ușor la birou. Din acest motiv, ar trebui să existe o parcare, eventual chiar și un lift. În funcție de specificul afacerii și de dimensiunile ei, acestea sunt criterii care trebuie luate în calcul.

Costurile de închiriere

În planificarea financiară, pe lângă costul chiriei, se vor lua în calcul și costurile pentru utilități. Prețurile diferă, de asemenea, de la o zona la alta. Mai ales între orașele mari și zonele din jur, prețurile pentru spațiile de birouri pot fi foarte diferite. De asemenea, ar trebui să se țină cont de perioada minimă de închiriere, pentru că uneori poate fi greu să se estimeze perioada de ședere.

Zgomotul

Este important să se țină cont și de zgomotul din jur. Cine se află în celelalte birouri sau camere din clădire? Se află clădirea lângă un drum principal sau lângă o grădiniță? Zgomotul de fundal puternic poate fi enervant. Acest lucru este valabil în special în cazul în care angajații au nevoie de concentrare, așa că în interior trebuie să fie liniște. Și compartimentarea este extrem de importantă în acest sens.

Ținând cont de toate aspectele de mai sus, găsirea celui mai bun spațiu de birouri nu mai este un subiect de stres pentru că fiecare criteriu ajută la determinarea celei mai bune opțiuni posibile.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Principalele motive pentru a face copilului tău o surpriză și a-i cumpăra un hoverboard

Articolul Urmator

De ce este bine sa folosesti cauciucuri de iarna?

Cele mai populare