De ce este bine sa folosesti cauciucuri de iarna?

Pe masura ce temperatura scade si zilele se scurteaza, oamenii incep sa isi stranga lucrurile de iarna – paltoane groase, cizme calduroase, pungi cu sare si o lopata rezistenta. Este recomandat sa fie pregatite si verificate si masinile, iar un set nou de anvelope de iarna poate fi chiar recomandat.

Unii oameni spun ca nu pot trai fara ele, in timp ce altii spun ca nu merita pretul, iar cauciucurile de iarna raman in fiecare an un subiect de controversa. Mai jos sunt prezentate motivele pentru care anvelopele de zapada sunt esentiale pentru siguranta celor care folosesc masina pe timp de iarna.

Motive pentru a folosi anvelope de iarna

Pentru cei care inca se mai intreaba de ce au nevoie de anvelope de iarna si de ce nu pot cumpara doar un set de cauciucuri all season, raspunsul poate fi gasit in avantajele enumerate mai jos.

Sunt special concepute pentru zapada

Anvelopele trebuie sa indeplineasca criterii stricte de performanta pentru a obtine ravnita eticheta de „anvelopa de iarna”. Cand temperaturile scad, cauciucul folosit pentru anvelopele obisnuite sau „all season” se intareste, facandu-le ineficiente pe drumurile ude, inghetate sau acoperite cu zapada. Cauciucul folosit pentru anvelopele de iarna, pe de alta parte, ramane moale, ceea ce le permite sa se adapteze mai bine la textura drumurilor acoperite cu zapada si gheata.

Au benzi si rizuri unice

Anvelopele de zapada au benzi unice mai late si mai mari decat anvelopele standard all season. Banda de rulare pe anvelopele de iarna are doua functii. In primul rand, este proiectata pentru a distruge umiditatea din punctul principal de contact al anvelopelor, ceea ce permite un control mai mare.

In al doilea rand, suprafata de rulare mai mare inseamna ca atunci cand se rotesc pneurile, acestea se pot prinde de gheata si de zapada si, in final, o arunca in spatele lor, in timp ce vehiculul se deplaseaza de-a lungul suprafetei netede.

Oprire mai eficienta

Pornirea unui vehicul in conditii climatice deosebite este dificila. Oprirea unui vehicul in conditii climatice dificile sau pe polei este si mai dificila. Studiile au aratat ca anvelopele pentru zapada pot reduce distanta de oprire cu pana la 37%.

Acesta este un avantaj enorm pe drumurile inzapezite din Romania. Asadar, utilizand anvelope de iarna nu numai ca se poate preveni un accident, ci este posibil sa contribuie la salvarea unor vieti.

Specialistii ii incurajeaza pe toti soferii sa ia in considerare achizitionarea unui set de anvelope de iarna de inalta calitate pentru vehiculele lor. Anvelopele de iarna ofera mai mult control in conditii de zapada. Persoanele care nu au anvelope de iarna si intentioneaza sa conduca pe gheata si pe polei ar trebui, pur si simplu, sa ramana acasa.

Pentru lipsa anvelopelor de iarna se dau amenzi considerabile in momentul in care politia sau alte institutii abilitate observa absenta lor, iar amenda poate fi mai mare decat costul anvelopelor, motiv pentru care este recomandat ca, atunci cand vremea incepe sa se raceasca si se anunta zapada, sa fie puse anvelopele de iarna pentru a evita orice conflict cu organele legii si orice accident in timpul deplasarii.

Articolul Anterior

Cum se alege un spațiu de închiriat pentru birouri?

Articolul Urmator

Alegerea locației de nuntă, cea mai mare provocare pentru miri

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *