Cum se investeste la Bursa?

Investitiile la Bursa sunt percepute de foarte multa lume drept un univers inaccesibil, rezervat doar pentru traderi sau pentru expertii din sectorul bancar. Dar, investitiile la Bursa, sunt de fapt, cea mai buna modalitate de a fructifica patrimoniul si sunt la indemana tuturor, gratie cursurilor oferite de Vestor. Se pot gasi in acele ghiduri o prezentare detaliata a diferitelor produse financiare, cele mai bune instrumente pentru a investi la Bursa, dar si sfaturi pentru a intelege mai bine Bursa.

Cum se investeste la Bursa?

Cateva sfaturi de care sa se tina cont inainte de a incepe

Lumea trebuie sa investeasca la Bursa banii care este gata sa ii piarda. In ciuda randamentului sau atractiv, Bursa ramane o investitie riscanta. Investitia in actiuni poate duce deci si la pierderea de bani. Aceasta pierdere nu ar trebui sa impacteze insa nivelul de viata, astfel ca se recomanda sa se limiteze expunerea la risc alocand intre 10 si 25% din active in actiuni.

Este necesar ca lumea sa se informeze si sa se intruiasca inainte de a investi pe piata bursiera

Cele mai citite articole

Dupa cum tocmai am discutat, investitia pe piata bursiera poate fi riscanta, asa ca este important sa se inteleaga piata bursiera inainte de a incepe. Se pot gasi multe articole si resurse online pentru a intelege piata bursiera, elementele fundamentale ale psihologiei investitorilor sau pur si simplu pentru a se imbunatati cunostintele financiare.

Se recomanda sa se selecteze resursele care sunt relevante pentru dorintele celor care vor sa  investeasca si sa se urmeze stirile economice corespunzatoare.

Este nevoie sa se defineasca o strategie de investitie la Bursa.

Dupa ce se defineste un buget si lumea se informeaza de pe Vestor cu prvire la universul Bursei trebuie sa se stabileasca o strategie de investitie. Este deci important sa se stabileasca un profil de investitie, durata investitiilor sau a plasamentelor, sau unele obiective precum castiguruile pe la care se viseaza sau pierderile maxime care se pot suporta. 

Cel mai bine ar fi sa se mizeze pe o strategie de investitie pe termen lung. De asemenea, este important ca lumea sa fie gata sa investeasca pe termen lung la Bursa. 

Cele mai citite articole

Share your love