De ce aspecte sa tii cont ca sa iti instalezi corect televizorul in living?

Aproape ca nu concepem viata noastra de zi cu zi fara prezenta macar a unui televizor instalat la noi acasa. Astfel, televizorul poate fi considerat aproape un membru al familiei, fie ca suntem cumva dependenti de compania lui, tinandu-l deschis pana seara tarziu, fie preferand sa vizionam doar anumite emisiuni favorite, stiri sportive de care suntem pasionati, anumite talk-show-uri care ne binedispun sau urmarim filmele care ne aduc relaxare si ne fac sa uitam de oboseala si rutina zilnica. 

De aceea este important sa ii gasim cel mai potrivit loc in camera in care va fi instalat, tinand cont de cateva aspecte. Din start, trebuie sa avem in vedere dimensiunea televizorului, pentru ca nu orice marime a acestui dispozitiv atat de solicitat din locuinta noastra este potrivita in orice conditii. Deoarece un televizor de dimensiuni foarte mari nu trebuie instalat intr-o camera foarte mica, cum niciunul cu un ecran micut nu va fi de folos intr-o incapere prea spatioasa. 

Este foarte importanta dimensiunea televizorului in stabilirea distantei acestuia fata de locul din care vom viziona emisiunile favorite. In raport de acest aspect vom decide cati metri trebuie sa fie intre locul in care este instalat televizorul, fie ca este asezat pe o comoda sau are un sistem de prindere in perete. 

In mod normal, distanta dintre aceste doua repere este bine sa fie egala sau putin mai mare decat dublul masurii diagonalei televizorului, pentru ca in caz contrar poate sa ne oboseasca si sa ne suprasolicite ochii. Un alt element important este pozitionarea televizorului nici prea sus, cum au unii dintre noi tendinta, nici prea jos, ci la nivelul ochilor. 

Putem face o proba inainte, asezandu-ne confortabil pe canapeaua sau pe fotoliul din care obisnuim sa urmarim emisiunile preferate la tv, pentru a indica in mod clar  si verificat pozitia cea mai potrivita a acestui echipament. 

In afara de latura sa strict functionala, avem cu siguranta in vedere si partea estetica. Asa ca putem proceda in living la utilizarea unui corp de mobila care ne permite sa mascam televizorul atunci cand nu il folosim, prin intermediul unor usi glisante, atunci cand dorim ca accentul sa cada pe piesele decorative din incapere si mai putin pe tehnologie. 

De asemenea, daca televizorul este asezat pe o comoda speciala, putem anima aceasta zona, reducand din aspectul sau prea tehnic, alaturandu-i acestuia cateva mici piese decorative deosebite.

Articolul Anterior

Tigaia basculantă, echipament gastronomic de folos în multe bucătării profesionale

Articolul Urmator

De ce sa alegi sa lucrezi cu o formatie de nunta live

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *