Tigaia basculantă, echipament gastronomic de folos în multe bucătării profesionale

Modelele de tigaie basculantă sunt unele dintre cele mai spectaculoase echipamente HoReCa, bine apreciate de către bucătarii profesioniști. Ele  sunt folosite pentru a găti o cantitate mare de preparate: supe, sosuri, tocanițe, mâncăruri cu paste, carne etc.

Ce este o tigaie basculantă?

Cunoscută și sub denumirea de tigaie înclinată, acest tip de tigaie specială prezentă mai ales în bucătăriile profesionale unde se gătește mult, poate fi folosită pentru a prăji, a fierbe, a găti la aburi, chiar și pentru a face grătar (în funcție de model). 

Cea mai importantă caracteristică a unei tigăi de acest gen este reprezentată de capacitatea de a înclina tigaia unde se gătește înainte de a transfera alimentele în recipiente de depozitare până la servirea acestora consumatorilor.

Cunoscută și sub denumirea de tigaie înclinată, acest tip de tigaie specială este prezentă mai ales în bucătăriile profesionale unde se gătește mult și foarte mult.

O tigaie basculantă este o piesă versatilă a echipamentelor de gătit profesionale care permite utilizatorului să pregătească o varietate de alimente în volume mari. 

Cum funcționează o tigaie basculantă?

Similar cu un grătar profesional modern, o tigaie cu înclinare are cadrane de control pentru setarea temperaturii de gătit. Dar, spre deosebire de un grătar plat cu o suprafață de gătit mult mai limitată, în tigaia înclinată se pot adăuga cantități mari de ingrediente fără supraaglomerare, deoarece acestea se vor găti perfect pe toate părțile.

Tipurile de mâncare și procedeele de gătit care pot fi realizate cu tigăile înclinate sunt aproape interminabile. Capacitatea sa de a fi utilizată pentru a prepara dintr-o dată cantități mari de produse alimentare o face o alegere excelentă pentru furnizorii de servicii alimentare de mare volum (cantine, restaurante de dimensiuni medii și mari, bucătării de spital, pensiuni). 

Tigăile basculante care funcționează cu gaze naturale pot reduce timpul de gătire total cu până la 25% și, datorită modului în care sunt proiectate, pot menține temperaturile de gătit constante. Înclinarea specifică a acestui echipament care ca el să fie ușor de manipulat și de curățat.

Tigăile cu înclinare constau dintr-o tigaie mare de gătit dreptunghiulară sau rotundă susținută de un cadru din oțel inoxidabil.

Capacul contrabalansat este deschis pentru a încărca și descărca produsul alimentar și este închis în timpul gătitului propriu-zis.

Mecanismul de înclinare automat sau manual înclină tigaia, în funcție de model, de la 5 până la 90 de grade, iar bazele de turnare dotate facilitează scoaterea alimentelor din tigaie.

Pe măsură ce ingredientele sunt gătite, capacul inclus poate fi plasat peste tigaie pentru a reduce pierderea de căldură și a economisi energia electrică sau gazul. Când ingredientele sunt gătite, o pârghie permite operatorului să încline panoul de înclinare înainte și să îl blocheze în loc. Alimentele pot fi apoi turnate rapid și îngrijit într-un recipient separat. Acest lucru este extrem de util atunci când transferați cantități mari de alimente. Unele modele au în partea inferioară o componentă ce permite turnarea supelor, sosurilor direct în vasele de transfer fără chiar a mai fi nevoie de înclinarea echipamentului gastronomic.

Ușor de  folosit

Oricine din personalul din bucătărie poate găti la o astfel de tigaie înclinată. Sunt extrem de sigure datorită mecanismului de înclinare, care permite utilizatorului să transfere alimente calde fără contact direct, așa încât sunt eliminate accidentele de muncă.

Eficiență sporită

Tigăile înclinate se încălzesc foarte repede și gătesc alimentele fără pierderi de căldură multă, ceea ce va permite economie de bani la utilități. De asemenea, oferă o soluție integrală, deoarece înlocuiesc mai multe tipuri de echipamente.

Ușor de curățat

Deoarece tigaia se înclină înainte, suprafața acesteia este foarte simplu de curățat. Uleiul și grăsimea pot fi drenate și tigaia poate fi ușor igienizată. Multe tigăi basculante sunt dotate cu un robinet, precum am menționat mai sus, pentru o folosire mai ușoară.

Îți poți simplifica procesele în bucătăria profesională și îți vei putea spori productivitatea muncii investind într-o tigaie basculantă. O poți comanda chiar acum de la TC Romania Crown Cool!

Articolul Anterior

Cum sa alegi o bicicleta recuperare ideala pentru persoanele cu dizabilitati?

Articolul Urmator

De ce aspecte sa tii cont ca sa iti instalezi corect televizorul in living?

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *