De ce să alegi parchet laminat pentru casa ta?

Punerea bazelor unei locuințe deosebite implică alegerea elementelor de interior care te vor face să te simți confortabil în anii următori. Cel mai important, este vorba despre alegerea unui stil de design care reflectă cu adevărat stilul tău de viață. 

Una dintre cele mai importante alegeri pe care trebuie să le faci atunci când începi să iți amenajezi locuința este modelul pardoselii. Aceasta face parte din categoria elementelor permanente, așa că este important să selectezi cu atenție produsul potrivit. Poate fi destul de copleșitor să determini care este opțiunea perfectă pentru nevoile tale. Deși, cel mai probabil, știi deja orientativ ce îți place (ceea ce te poate ajuta să restrângi domeniul), mai rămâne o mare varietate de opțiuni pe care trebuie să le sortezi.

Una dintre cele mai populare alegeri pentru zona de pardoseală este parchetul laminat. Pentru mulți proprietari de case care iubesc aspectul lemnos, parchetul laminat s-a dovedit a fi una dintre cele mai bune și accesibile opțiuni de pardoseală disponibile. Este o alegere extrem de populară în zilele noastre datorită durabilității, versatilității și ușurinței de întreținere. Un aspect important pe care trebuie să îl iei în considerare atunci când alegi nuanța pentru parchet este faptul că aceasta va dicta întreaga schemă cromatică în camerele în care este amplasat. 

Iată motivele pentru care ar trebui să alegi parchet laminat în următorul proiect de amenajare:

Este ușor de instalat

Parchetul laminat este mult mai ușor de instalat decât alte tipuri de pardoseală. Plăcile acestuia sunt proiectate pentru a se interconecta, făcându-le ușor de îmbinat. Se atașează direct peste folia izolatoare, fără a fi nevoie să-l lipești, să îl fixezi în cuie sau să-l capsezi.

Durabilitate superioară

Parchetul laminat este extrem de durabil, rezistent la impact și la zgârieturi, datorită straturilor multiple. Pardoseala laminată este excelentă și pentru zonele cu trafic intens, cum ar fi intrările în locuință și holurile dintre camere. Pe germanquality.ro găsești parchet laminat gama Egger PRO, cu o structură descrisă de patru straturi: 

– stratul superior protejează placa de zgârieturi și îi oferă rezistență

– al doilea strat conferă finisajul plăcii

Cele mai citite articole

– al treilea strat este reprezentat de un panou suport din lemn

– stratul inferior asigură stabilitate plăcii

sursa foto: https://www.germanquality.ro/egger-pro-large-10-32-epc026-parchet-laminat-crem-stejar-canton-natur.html 

Ușor de curățat și întreținut

Suprafața parchetului laminat este rezistentă la umiditate și pete, ceea ce face ca întreținerea să fie simplă. Nu ai nevoie de agenți de curățare, ceară sau lacuri speciale pentru a menține podeaua strălucitoare. Pentru a preveni petele persistente însă, curăță scurgerile pe măsură ce apar. Aspirarea prafului și curățarea obișnuită cu mopul vor menține parchetul curat și strălucitor.

Stiluri și culori variate

Parchetul laminat vine într-o mare varietate de finisaje și texturi, astfel încât să poți alege stilul care se potrivește cel mai bine casei tale. Plăcile de parchet cu aspect de lemn sunt disponibile în nuanțe de la alb la antracit sau negru închis. Indiferent că vei alege un stil ultra modern sau vintage pentru casa ta, există o mulțime de modele de parchet care vor servi ca și bază pentru obiectele de mobilier.

Este hipoalergenic 

Parchetul laminat este o alegere excelentă pentru persoanele cu alergii. Nu are spații care pot prinde praful și alți poluanți care pot declanșa alergii. Stratul de bază al parchetului laminat acționează ca o barieră de umezeală care, pe lângă faptul că o protejează de deteriorare, previne dezvoltarea mucegaiului.

Acestea sunt motivele pentru care parchetul laminat este o alegere excelentă pentru orice proiect de amenajare a casei. Între durabilitate, preț și opțiuni de stil, parchetul laminat este o opțiune greu de învins.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cum să te bucuri de cea mai bună experiență de gaming? 5 recomandări

Articolul Urmator

Top 5 afecțiuni des întâlnite la femei

Cele mai populare