De ce să alegi un aparat dentar din safir?

Tratamentul ortodontic, recomandat în principal pentru îmbunătățirea aspectului zâmbetului și pentru obținerea unei mușcături adecvate, ce presupune utilizarea unui aparat dentar, poate fi, de cele mai multe ori, privit cu scepticism. Acest lucru se întâmplă în special pentru că pacienții asociază aparatul dentar cu un aspect neplăcut al gurii și tratamentul cu dureri și disconfort. În realitate, însă, lucrurile stau diferit, în special în cazul alegerii unui aparat dentar safir.

Ce este aparatul dentar din safir?

Aparatul dentar din safir este un dispozitiv ortodontic confecționat din brackeți ceramici transparenți, care aderă la suprafața dinților, folosit pentru repoziționarea corectă a acestora. Aparatul poate fi utilizat fără restricții de vârstă și nu necesită măsuri exagerate de îngrijire, fiind recomandat în egală măsură copiilor și adulților. Motivele pentru care se recomandă alegerea unui aparat dentar din safir, în detrimentul altor tipuri de aparate dentare, sunt multiple. În continuare vom enumera doar câteva dintre acestea.

Aparatul dentar din safir nu este vizibil

Unul dintre principalele avantaje ale aparatelor dentare din safir este acela al aspectului lor. Un aparat dentar din safir este transparent și de regulă nu este observat de către persoanele cu care vorbiți. În plus, aparatul dentar din safir nu își modifică culoarea pe parcursul tratamentului, indiferent de alimentele pe care le consumați, ceea ce reprezintă un important avantaj, deoarece purtarea aparatului nu impune modificarea dietei.

Cele mai citite articole

Aparatul dentar din safir nu provoacă dureri

Purtarea aparatului dentar nu doar că nu este asociată cu niciun fel de durere, dar, în plus, un aparat dentar din safir nu creează disconfort în zona gingiilor sau a obrajilor. Comparativ, aparatul dentar metalic poate provoca un disconfort ușor, în special atunci când este activat (procedeu în urma căruia brackeții aparatului sunt reglați, pentru a crește eficiența aparatului).

Aparatul dentar din safir este confortabil de purtat

Comparativ cu un aparat metalic, o opțiune comună a pacienților, în special datorită prețului redus, aparatul dentar din safir este semnificativ mai confortabil la purtare, brackeții fiind mai mici și creați dintr-un material mult mai puțin sesizabil.

Alte avantaje semnificative ale aparatului dentar din safir sunt rezistență ridicată, similară cu cea a aparatului dentar metalic și faptul că nu influențează pronunția cuvintelor. Dacă v-ați decis să alegeți un aparat dentar din safir, puteți regăsi tratamentul în oferta unei clinici de stomatologie Bucuresti, specializată și pe ortodonție.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Ce soluții ai pentru înlocuirea dinților lipsă?

Articolul Urmator

Industria de iGaming – unul dintre sectoarele economice de succes la nivel global!

Cele mai populare