De ce să ții cont când alegi canapeaua pentru living

Sufrageria este un loc pentru petrecerea timpului alături de cei dragi și pentru activitățile de familie. Modul în care amenajezi trebuie să inspire liniște, calm și plăcere, așa cum își dorește toată lumea. Canapeaua este un punct central al sufrageriei, așa că, iată câteva sfaturi de care să ții cont înainte de alegerea sa.

Dimensiunea canapelei trebuie aleasă în funcție de suprafața sufrageriei

O canapea mult prea mare poate fi incomodă și poate aglomera camera. Alege o dimensiune potrivită și în funcție de spațiul ocupat de alte piese de mobilier din sufragerie, astfel încât să ai libertate de mișcare. 

Dacă sufrageria nu este foarte spațioasă, caută canapele de 2 până la 6 persoane, chiar dacă va fi nevoie să cumperi două. În cazul în care iei o canapea foarte mare, riști să nu mai ai loc pentru măsuța de cafea sau decorațiuni. Încearcă să poziționezi două canapele la o distanță rezonabilă, astfel încât să fie comod și să arate bine. Dacă nu ai spațiu pentru ambele, o variantă este să alegi două fotolii care să se potrivească din punct de vedere cromatic și al materialului.

Canapeaua trebuie să se potrivească stilului sufrageriei

Pentru a decora sufrageria, alege un singur stil și asigură-te că mobilierul și decorațiunile se asortează din acest punct de vedere. Dacă preferi stilul romantic, poți opta pentru o canapea voluminoasă, cu textură florală și dintr-un material elegant. În cazul în care ești adeptul stilului minimalist, cumpără o canapea simplă, în formă de L, într-o culoare cât mai naturală. Creează o armonie în sufragerie prin alegerea unor piese de mobilier care să se potrivească și să aparțină aceluiași stil.

Tapițeria canapelei trebuie să fie ușor de întreținut

Sufrageria este o zonă expusă, deoarece, acolo familia își petrece cel mai mult timp, iar musafirii, la fel. De aceea, de la o băutură sau o gustare, nu e exclus să apară pete și murdării. Canapeaua este și mai predispusă la astfel de incidente, astfel că, atunci când o alegi, gândește-te la asta și optează pentru o tapițerie ușor de întreținut și de curățat. Canapelele din piele sunt recomandate, din acest punct de vedere, însă, nu întotdeauna se pretează stilului în care e amenajată sufrageria. Informează-te, înainte de a lua o decizie. 

Caută o canapea care să fie utilă în sufragerie

Dacă nu dispui de mai multe dormitoare sau de o cameră de oaspeți unde să primești musafirii, ia în calcul achiziționarea unei canapele extensibile. Astfel, atunci când prietenii trebuie să rămână peste noapte, va fi foarte simplu să te folosești de canapea. Asigură-te că alegi una cât mai comodă și mai practică. 

Alege forma, în funcție de orientarea sufrageriei

Cel mai probabil, îți dorești ca televizorul să fie în fața canapelei pentru a te bucura de seri de film în familie. Alege forma canapelei și în funcție de acest criteriu. Gândește-te la toate piesele de mobilier din jur, la distanța față de televizor și optează pentru o formă care să se potrivească spațiului, dar și să arate bine.

Sufrageria ar trebui să fie o încăpere călduroasă, primitoare și îmbietoare. Lumina, mobilierul, stilul amenajării trebuie să inspire calm și relaxare. Canapeaua, fiind un element esențial în living, se alege astfel încât să fie în armonie atât cu dimensiunea sufrageriei, cât și cu paleta de culori și modul în care totul este aranjat. Ține cont de aceste câteva sfaturi și optează pentru o canapea care să aibă un aspect cât mai frumos, dar care să fie și utilă.

Articolul Anterior

Care este diferența între un furnizor de gaze naturale și un distribuitor de gaze naturale?

Articolul Urmator

De ce costumele contează în afaceri?

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *