Apetitul copilului sugar de până la un an poate varia în ceea ce privește cantitatea, frecvența și numărul de mese. Indiferent dacă alăptați sau îi dați un substitut de lapte matern, bebelușul ar trebui să decidă singur când vrea ca să primească mâncarea.
Acordați maximă atenție semnalelor copilului tău
Ce fel de semnale sunt acestea, vei învăța pe măsură ce îți vei cunoaște copilul, dar așa, în scop de orientare, iată o listă în continuare:
Semnale timpurii:
● Mișcări rapide ale ochilor când pleoapele sunt închise;
● Mișcări de supt cu gura și limba;
● Căscat și scoaterea limbii din gură;
● Mișcări cu brațele și picioarele;
● Căutări cu mîinile și gura.
Semnale mai târzii:
● Neliniște și scâncete, suspinuri;
● Neliniște și plâns ocazional;
● Plâns continuu.
Cele mai citite articole
Copilul trebuie să aibă contact cu corpul cu un adult în timpul hrănirii, dacă este posibil contactul cu pielea acestuia. Bebelușul ar trebui ca să aibă posibilitatea ca să se întindă astfel încât să poată vedea fața celui care dă biberonul cu lapte.
Dacă îi dați celui mic doar o formulă de lapte praf pentru sugari, lăsați biberonul la îndemâna celui mic, așa încât el să se hrănească timp de 10-20 de minute, deoarece în mod normal cam atât ar dura o ședință de alăptare la sân. Folosiți o suzetă cu găuri mici, astfel încât bebelușul să depună un oarecare efort pentru ca laptele să vină, așa cum ar trebui ca să facă dacă ar fi alimentat pe cale naturală.
Încheiați masa bebelușul doar în momentul în care copilul arată prin semnalele pe care le oferă că este sătul.
Cât timp ar trebui să aibă copilul substitut de lapte matern?
Copiii care sunt hrăniți cu preparate pentru sugari ar trebui să primească acest fel de alimentație pe tot parcursul primului an de viață. De la vârsta de un an de-abia veți putea ca să îi dați și lapte de vacă obișnuit.
Spre deosebire de laptele matern, care schimbă gustul după ce mănâncă mama, gustul substitutului laptelui matern este același tot timpul. Copiii care primesc substitut de lapte matern pot primi, prin urmare, alte alimente de la vârsta de șase luni, astfel încât să se obișnuiască cu gusturi diferite.
Există mai multe mărci disponibile de lapte praf pentru vânzare, toate având o compoziție relativ similară de nutrienți, care pot sau nu să fie suplimentați cu probiotice, prebiotice, acizi grași polinesaturați cu lanț lung și nucleotide.
Alegerea formulelor pentru sugari trebuie să țină cont de vârsta bebelușului, deoarece pe tot parcursul dezvoltării sale are nevoi specifice.
Formule de top destinate hrănirii sugarilor
Există produse de o calitate ireproșabilă la care pot apela mămicile ce nu își pot hrăni natural copiii.
În acest sens, formulele de lapte Hipp respectă principiul „toleranței zero”, ceea ce înseamnă că producătorul face totul pentru a nu permite nici cea mai mică prezență a chimicalelor de protecție a plantelor în alimentele pe care le fabrică. De aici și inscripționarea cu marca HiPP BIO.
Materiile prime livrate sunt verificate pentru prezența a peste 1.000 de tipuri de contaminanți. După cum afirmă reprezentanții brandului Hipp, sunt atât de exacte încât ar găsi un bob de sare într-o piscină de 25 de metri.
Unde poți găsi formule Hipp la un preț accesibil? Evident online, în magazinul Elaptepraf.ro, binecunoscut de către toți părinții!