Îngrijirea tenului după 30 de ani: 5 sfaturi esențiale

Termenul de skin care este tot mai răspândit, iar aproape fiecare femeie are, în prezent, o rutină personalizată. Îngrijirea tenului reprezintă un factor extrem de important pentru păstrarea unui chip tânăr, radiant, luminos și ferm, chiar și la vârste destul de înaintate.

Din fericire, gama de produse disponibile pe piață este mai mare ca niciodată. Aceste produse se adresează tuturor tipurilor de ten, așa că este aproape imposibil să nu găsești ceva ce ți se potrivește perfect.

Dacă ai împlinit de curând 30 de ani și nu ai făcut nicio schimbare în rutina de skincare, este momentul să reconsideri acest aspect. Iar dacă nu ai acordat atenție rutinei de îngrijire până ai atins vârsta de 30 de ani, este timpul să începi cu pașii cheie de mai jos!

1. Nu mai omite niciodată loțiunea cu SPF

Dacă protecția solară putea fi omisă fără repercusiuni vizibile până la 25-30 de ani, după această vârstă este esențial să o aplici constant.

Fie că este vară sau toamnă, fie că soarele este pe cer sau după nori, este foarte important să îți protejezi tenul cu o loțiune minerală sau chimică. Orice ai alege, optează pentru un produs cu SPF 50 și aplică-l de fiecare dată când pleci de acasă.

În caz contrar, tenul tău va avea de a face destul de rapid cu liniile fine, ridurile premature și petele solare.

2. Curăță tenul zilnic și nu dormi niciodată machiată

Poate că, în liceu sau facultate, tenul tău accepta mai ușor o noapte dormită fără să te demachiezi. Totuși, după 30 de ani, specialiștii îți recomandă să fii mai atentă în ceea ce privește curățarea tenului.

Un ten cu porii blocați, care reține praf, sebum și alte impurități, poate deveni în scurt timp inflamat sau poate prezenta puncte negre.

Cele mai citite articole

De aceea, este esențial să îți cureți tenul în fiecare zi și să te demachiezi la finalul fiecărei zile. Doar astfel vei putea avea un ten curat și luminos chiar și la 50 de ani!

3. Hidratează tenul cu o cremă potrivită

Cu cât tenul îmbătrânește mai mult, cu atât mai mult poate avea tendința de a se usca și de a fi, astfel, mai expus la apariția liniilor fine și a ridurilor.

De aceea, atât înainte de 30 de ani, cât mai ales după, ai nevoie de o cremă emolientă potrivită tipului tău de ten, care să îți mențină nivelul optim de hidratare.

4. Nu-ți fie teamă să folosești seruri

Multe femei se rezumă la un gel de curățare, un produs cu SPF și o cremă hidratantă. Deși această combinație este una esențială și poate funcționa pe cont propriu pentru o tânără femeie, după vârsta de 30 de ani poți lua în considerare un ajutor suplimentar.

De exemplu, poți începe să folosești seruri pentru tratament facial cu diferite substanțe benefice, precum colagenul, elastina, acidul hialuronic, vitaminele C și E și nu numai. Acestea te vor ajuta să îți menții tenul neted și sănătos, la orice vârstă.

5. Folosește retinol, dacă observi deja linii fine

Unele femei se confruntă cu apariția liniilor fine chiar și înainte de 30 de ani. De vină pot fi factorii genetici sau stilul de viață care include alcool, țigări, nopți nedormite și o alimentație săracă în nutrienți.

În acest caz, începe un tratament cu acid hialuronic aplicat local, iar dacă acesta nu este destul de eficient, încearcă și un produs de îngrijire care conține retinol. Acesta din urmă este minunat, având efecte puternice anti aging.

În final, dacă îți dorești să ai un ten tânăr, îngrijește-l din timp, de la 30 de ani sau chiar mai devreme. Aplică sfaturile de mai sus și construiește-ți o rutină de skin care simplă, dar eficientă, cu produse calitative!

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Ce este adiția de os și când ai nevoie de ea?

Articolul Urmator

De ce website-urile WordPress sunt superioare?

Cele mai populare