Late 2021: trenduri pentru ultima parte a anului în design interior

Ne vine sau nu să credem, anul 2022 este la doar patru luni distanță de noi – și deși 2021 e pe finite, trendsetterii internaționali nu ezistă în a contura noi trenduri în design interior. Deci, dacă nu ai acordat importanță trendurilor generale pentru amenajările lui 2021, acum te poți bucura de încă câteva tendințe îndrăznețe. Ca să încheiem anul așa cum se cuvine – cu spații pe care să le merităm (și care să ne merite) și care să ne inspire. Iată care sunt principalele trenduri în design de interior pentru late 2021.

1.Design modern și sustenabil

Cea de-a doua jumătate a lui 2021 are la bază un principiu întâlnit în din ce în ce mai multe industrii: sustenabilitatea. Iar asta nu poate, evident, decât să ne bucure. În design interior sustenabilitatea își face simțită prezența prin bioplastice noi și earth-friendly, materiale reutilizate (și reutilizabile) și piese care au un impact scăzut asupra mediului. 

Designerii sunt din ce în ce mai deschiși înspre a elimina materialele poluante din colecțiile lor, iar materialele naturale sunt folosite înțelept, fără a face risipă. Sustenabilitatea este, credem noi, cel mai valoros trend dintre toate – pentru că ne asigură un „mâine” mai bun. 

2. Grey is the new white

Dacă până acum asociam minimalismul, stilul modern și cel contemporan cu folosirea în exces a albului, în ultima parte a anului, grey is the new white. Deși este tot o culoare neutră, griul nu era la fel de îndrăgit până acum, fiind considerat o culoare monotonă și banală. Însă vremurile se schimbă – și griul devine futurist, rafinat, masculin și cu un „je ne sais quoi” care ne fascinează. 

Vom integra griul în combinatii de culori living, dormitor sau chiar bucătărie, asociindu-l cu accente îndrăznețe de culoare. Sfârșitul lui 2021? Gri cu un accent turcoaz. Sau galben. Sau, de ce nu, fuchsia. 

3. Metalic, gri, obscur – da, vorbim despre stilul industrial

Cele mai citite articole

Până acum, stilul industrial era considerat un stil atipic și greu de apreciat. Astăzi, stilul industrial devine la fel de popular precum cel clasic, pentru că ne aduce o eleganță naturală, un rafinament deloc forțat. Un „altceva” simplu și totuși fascinant. 

Accentele metalice, folosirea cu precădere a tonurilor de gri, fierul, lemnul închis la culoare sunt doar câteva dintre coordonatele estetice ale acestui stil. 

4. Artă pentru suflet. Și pentru pereți

Personalizarea spațiului devine în late 2021 un atribut crucial: dacă până acum ne mulțumeam cu inserarea timidă a unor fotografii de familie pe rafturi, de acum încolo profităm la maximum de artă: tablouri îndrăznețe, citatele noastre favorite, posterele care ne inspiră, toate vor sta cuminți pe pereții noștri – și le vom prezenta cu mândrie tuturor celor care ne trec pragul. 

Dorința de personalizare intensă a apărut odată cu izolarea la domiciliu – petrecând din ce în ce mai mult timp acasă, am simțit nevoia să ne simțim, cu adevărat, acasă. Să simțim că aparținem acestui spațiu, în măsura în care el ne aparține nouă. 

5. Un „tot” organizat și confortabil 

Dacă ar fi să alegem două coordonate-cheie ale lui 2021 în casele noastre, acestea ar fi ordinea și confortul. În primul rând, finalul lui 2021 vine cu dorința acută de a ne organiza spațiile – e timpul pentru un declutter sănătos și consistent de toamnă, nu? Am înțeles, în sfârșit, că organizarea ne oferă claritate și sens. Cu alte cuvinte, trăim mai pașnic atunci când casele noastre sunt ordonate. 

Iar despre confort, orice am spune e de prisos – de acum încolo, designul e confort. Felul în care se simte un spațiu va fi fundamental mai important decât felul în care arată – iar, alături de trendurile de mai sus, merită să menționăm și interesul pentru natural. Culorile naturale (bej, terracota, verde), materialele organice (lână, pânză topită) și fitodesignul (plantele verzi și florile) ne aduc mai aproape de natură și de liniște. Iar trendurile ca acesta chiar merită urmate. 

Cele mai citite articole

Share your love