Obiecte care fac viața mai ușoară la birou

În ultimii 100 de ani, munca de la birou a început să capete amploare. Astfel, o parte din munca fizică a fost înlocuită de cea intelectuală. La început, oamenii au fost entuziasmați, deoarece oboseala fizică nu mai era atât de intensă, dar, în timp, au apărut anumite neplăceri legate de munca de la birou. 

Cea mai mare provocare este sedentarismul, care poate fi combătut cu ajutorul câtorva trucuri eficiente. Apoi, vorbim despre confortul care trebuie asigurat angajaților la locul de muncă, într-un fel și pentru a combate efectele sedentarismului. 

Îți vom prezenta în continuare cum poate fi asigurat confortul la birou, cu ajutorul unor obiecte de nelipsit din orice firmă.

Purificator de apă 

Așa cum știi deja, hidratarea corespunzătoare este importantă pentru sănătate. În general, la birou, oamenii ar trebui să cumpere apă îmbuteliată, ceea ce atrage cheltuieli mai mari și generează și deșeuri. O soluție eficientă ar fi alegerea unui purificator apa, care va asigura tuturor angajaților apa necesară zi de zi. Un astfel de aparat oferă apă filtrată, rece sau caldă, astfel că poate fi folosită pentru băut sau pentru prepararea diverselor băuturi (cafea, ceai, ciocolată caldă) sau chiar mâncăruri. 

Un astfel de aparat ajută compania să fie mai sustenabilă, întrucât elimină nevoia de a bea apă din sticle îmbuteliate și ajută angajații să facă economie, nemaifiind nevoie să cumpere apă. Hidratarea corespunzătoare la birou contribuie și la contracararea efectelor sedentarismului, printre care retenția de apă și constipația. 

Espressor 

Rămânem tot în zona de bucătărie și menționăm și utilitatea unui espressor. Cei mai mulți oameni beau cafea în fiecare zi. Unii aleg să o bea pentru boost-ul de energie oferit, unii pentru gust, iar alții pentru socializare sau pentru că și-au făcut un fel de ritual. 

Tot pentru a le asigura confortul angajaților și, de ce nu, pentru a-i ajuta să facă economie, ar trebui să li se pună la dispoziție un espressor. Astfel, vor avea cafea la îndemână oricând doresc, nu vor mai trebui să își sacrifice pauzele pentru a merge să cumpere și vor face și economie. 

Scaun de birou ergonomic 

Cele mai citite articole

Întrucât la birou se petrec opt ore lucrând, practic stând pe scaun, este necesar ca atât scaunul de birou, cât și biroul să ofere un confort sporit. Mare parte dintre problemele cauzate de sedentarism încep din cauza scaunului de birou inadecvat. O postură incorectă atrage numeroase neplăceri. 

Puține persoane sunt conștiente că simpla schimbare a scaunului de birou cu unul ergonomic poate să le îmbunătățească nu doar sănătatea, ci și confortul din timpul programului de lucru. 

Ce probleme poate cauza o poziție incorectă la birou? În primul rând, dureri în tot corpul, în special de spate. Multe persoane se plâng de dureri de mijloc, de cap și de gât, din cauză că scaunul de birou nu le oferă un suport adecvat. Apoi, ne referim la probleme circulatorii. Spre exemplu, circulația proastă a sângelui, venele dilatate și varicele pot fi cauzate în timp de o poziție incorectă la birou. Un scaun adecvat nu va pune presiune pe coapse și va permite picioarelor să stea la un unghi corect, care va favoriza circulația sângelui. 

Sfaturi pentru a reduce efectele sedentarismului la birou 

Pentru un confort sporit la birou, pe lângă obiectele pe care le-am menționat, angajații pot pune în practică și câteva sfaturi pentru ca programul de lucru să fie mai ușor și să reducă efectele sedentarismului la birou. 

Cel mai important, la fiecare oră, oamenii ar trebui să consume un pahar de apă și să facă exerciții ușoare, ridicându-se de pe scaun. Chiar și câțiva pași pot fi suficienți. Astfel, sângele va fi pus în mișcare și se vor evita varicele, durerile de cap și constipația. 

Așadar, pentru o viață mai confortabilă la birou, este bine să li se ofere angajaților acces nelimitat la apă filtrată, un scaun de birou confortabil, acces la un espressor și să li se explice cum să reducă efectele sedentarismului. 

Sursa foto: Shutterstock 

 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Stil chic pentru bebeluși la botez: Rochițe cu elemente elegante

Articolul Urmator

Televizoare OLED vs. Televizoare LED: Care este mai bun pentru tine?

Cele mai populare