Pentru ce afectiuni trebuie sa mergi la un cabinet stomatologic?

Adoptarea unor obiceiuri sanatoase precum: utilizarea atei dentare si periajul dintilor cel putin de doua ori pe zi, sunt metode eficiente prin care putem preveni diversele boli care apar la nivelul gingiilor si prin care combatem caderea dintilor. Dilatarea dintilor si boala gingiilor pot duce la durere si pierderea dintilor.

Dantura perfecta, alba si stralucitoare este fara doar si poate unul din cele mai mari vise in special pentru tinerele doamne si domnisoare, care isi doresc in totdeauna sa se bucure de atentia celor din jur si sa aiba mereu un look demn de invidiat, ceea ce inseamna ca vizita la un cabinet stomatologic este esentiala.

In asa fel inca, procesul de albire a dintilor, este extrem de adoptat de catre majoritatea femeilor, insa nici barbatii nu se dau inlaturi de la asa ceva. Bineinteles ca, consturile sunt substantiale, in special atunci cand apelati la aceste tipuri de servicii atunci cand sunteti in deplasare. Spre exemplu atunci cand sunteti in concediu. Insa, acest lucru nu este un impediment, intrucat gasiti nu doar o stomatologie in locurile in care sunteti plecati, sau o singura clinica dentara ci mult mai multe si mai mult decat atat aveti posibilitatea de a gasi in cadrul acestora si dentist non-stop.

Doua tipuri de probleme dentare

Problemele dentare se incadreaza, de obicei, intr-una din cele doua categorii: cariile dentare si boala gingiilor. Dentistul dvs. va poate ajuta sa combateti ambele probleme. Cititi mai departe pentru a afla mai multe.

  1. Cariile de dinti

Cariile dintilor reprezinta distrugerea smaltului dintelui. Se intampla atunci cand alimentele care contin carbohidrati (zaharuri si amidon) sunt lasate pe dinti. Bacteriile care traiesc in gura prospera asupra acestor alimente. Acestea produc acizi, care pot distruge smaltul dintilor si duce la cariile dintilor. Cariile dintilor se pot intampla la orice varsta.

  • Infectie gingivala

Boala (parodontala) a gingiilor este o infectie bacteriana cronica care afecteaza gingiile si oasele care sustin dintii. Gingivita este o forma mai usoara a bolii gingivale care afecteaza doar gingiile. Dar gingivita poate duce la o forma mai grava, distructiva a bolii gingivale numita parodontita.

Ce este parodontita?

Parodontita este o infectie grava a gingiilor si este cauzata de bacterii care au fost lasate sa se acumuleze pe dinti si gingii. Pe masura ce parodontita progreseaza, oasele si dintii pot fi distrusi. Cu toate acestea, daca parodontita este tratata timpuriu si se mentine o igiena orala corecta, deteriorarea poate fi oprita.

Care sunt etapele parodontitei?

Parodontita incepe sub forma unei inflamatii, care se poate agrava de-a lungul timpului daca nu este descoperita la timp si tratata corespunzator de catre un medic dentist.

Care sunt simptomele parodontitei?

Simptomele parodontitei depind in primul rand de stadiul bolii, dar in general includ:

  1. Gingii care sangereaza atunci cand va periati dintii;
  2. Respiratie urat mirositoare;

Articolul Anterior

Constructii industriale – Supermarket

Articolul Urmator

Care este cea mai buna reteta de paste cu pui?

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *