Pentru un standard de sustenabilitate, asigură un transfer de responsabilitate!

După perioada de stagnare înregistrată de mediul de afaceri din cauza pandemiei COVID, urmează o revigorare a afacerilor și, odată cu acestea, creșterea cantității de deșeuri generate de operatorii economici. Din acest motiv, antreprenorii sunt preocupați, din ce în ce mai mult, de găsirea unor mecanisme și proiecte care să conducă la sustenabilitatea afacerilor din punct de vedere economic, fără a pune în pericol resursele din ce în ce mai limitate.

De aceea, colectarea deșeurilor reprezintă o prioritate pentru oricare manager, din orice domeniu, prin punerea în aplicare a unor proiecte pe termen scurt și mediu, care să conducă la reducerea costurilor cu strângerea, sortarea, depozitarea și transportul deșeurilor către firme specializate în reciclarea și transformarea lor în resurse reutilizabile. Din acest articol, poți afla modalitățile prin care afacerea ta se poate dezvolta, asigurând sustenabilitatea financiară atât de necesară oricărui management responsabil.

Care sunt măsurile ce trebuie luate pentru reducerea cantității de deșeuri: acțiune imperativă pentru orice operator economic

Dacă ești în situația de a găsi cele mai eficiente soluții pentru afacerea ta, economisind nu numai timp, dar și bani pe care îi poți reinvesti pentru a-ți asigura o dezvoltare durabilă a afacerii, poți opta pentru OIREP Eco Synergy – această Organizație de Implementare a Răspunderii Extinse a Producătorului reprezintă un partener de încredere în privința organizării activității de valorificare și reciclare a deșeurilor de ambalaje, și a respectării cerințelor impuse de legislația de mediu. Aceasta preia responsabilitatea obligației operatorilor economici în privința managementului deșeurilor de ambalaje. Astfel, ai siguranța că, alături de un partener responsabil, vei respecta întotdeauna legislația în vigoare și vei atinge țintele de reciclare și de valorificare. 

Cele mai citite articole

De altfel, apelând la specialiști cu o vastă experiență în domeniul protecției mediului, poți găsi o gamă variată de servicii de consultanță și de monitorizare a gestionării deșeurilor la standarde de înaltă calitate. Nu uita că un OIREP pune mereu accentul pe trasabilitatea deșeurilor de ambalaj și documentarea acestora, deoarece numai în acest mod ești sigur că deșeurile sunt gestionate în mod corespunzător, conform normelor în vigoare!

Indiferent de domeniul activității operatorilor economici, prin preluarea responsabilității gestionării deșeurilor, se realizează o externalizare a acestor servicii în conformitate cu prevederile legislative. Experiența și profesionalismul consultanților de mediu sunt necesare pentru îndeplinirea obiectivelor:

  • de atingere a țintelor de reciclare/valorificare a deșeurilor;
  • de evidențe și raportări lunare, trimestriale și anuale privind ambalajele;
  • de optimizare a aplicațiilor de raportare în conformitate cu legislația în vigoare;
  • de organizare a activității operaționale privind managementul deșeurilor la costuri rezonabile;
  • de conștientizare și educare a populației în vederea reducerii efectelor nocive ale deșeurilor asupra mediului.

În ultimul timp, protecția mediului a devenit un subiect de mare actualitate, dată fiind importanța deosebită pe care o are pentru generațiile viitoare. De aceea, nu irosi ocazia de a apela la profesioniști care să te ajute oferindu-ți consultanță și preluând o mare parte din responsabilitățile tale legate de mediu, pentru a proteja ecosistemul și resursele inegalabile pe care le poți transmite și generațiilor viitoare!

Sursa foto: Shutterstock.com

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cum să eviți neplăcerile când îți cumperi un telefon: 5 sfaturi de siguranță

Articolul Urmator

Visezi sa ai propriul restaurant? Descopera 5 pasi esentiali pentru o afacere prospera

Cele mai populare