Pizza făcută acasă vs. pizza comandată online: Avantaje și dezavantaje

Ai poftă de o pizza în weekend și nu știi dacă să o comanzi sau să o prepari chiar tu. Este o dilemă des întâlnită, iar răspunsul corect se află doar la tine. Totuși, nu te vom lăsa să iei decizia fără să îți oferim câteva recomandări. Fiecare variantă are propriile sale avantaje și dezavantaje, pe care te ajutăm să le înțelegi mai jos. Iată care sunt acestea!

1. Pizza comandată

Avantaje:

●      Nu implică nici măcar câteva minute petrecute în bucătărie

Când comanzi pizza, nu ai grija preparării și nici nu trebuie să cureți blatul de lucru și să speli vasele ulterior.

●      Vine fierbinte, exact atunci când ai nevoie de ea

Dacă ai invitați sau pofta este foarte mare, poți plasa comanda strategic, pentru a avea prânzul/cina pe masă exact la ora potrivită. Astfel, dacă ești pe drum spre casă, poți comanda pizza în avans, astfel încât să ajungă în același timp cu tine.

●      Poate fi comandată în orice cantitate

Când prepari pizza acasă, nu poți avea cinci bucăți gata în același timp. Astfel, dacă ai oaspeți sau o familie numeroasă, cea mai bună soluție este comanda online.

●      Este preparată de bucătari profesioniști

Când plasezi o comandă, nu ai emoții că produsul final ar putea eșua sau că gustul nu va fi unul echilibrat. Poți comanda o pizza delicioasă de la Presto Pizza și vei ști că aceasta va fi absolut perfectă, de fiecare dată!

  • Ai o varietate enormă din care poți alege

Ai poftă de pizza cu trufe sau anghinare? Nicio problemă. Vrei o pizza cu fructe de mare? Perfect! Când comanzi, nu trebuie să mergi să cumperi ingrediente specifice și nici să te gândești la felurite rețete complicate.

Dezavantaje:

●      Comanda poate întârzia și pizza poate ajunge rece

Chiar dacă o comandă de pizza are nenumărate avantaje, există și un potențial dezavantaj. Dacă alegi să cumperi mâncarea și să aștepți livrarea, nu vei deține controlul situației și, drept urmare, pizza poate ajunge cu întârziere sau poate ajunge la timp, dar rece.

2. Pizza făcută în casă

Avantaje:

  • Ai control total asupra ingredientelor folosite

Dacă ai un stil de viață sănătos, poți prepara o pizza cu mai puțină sare și cu mai puține grăsimi. De asemenea, poți prepara o pizza cu ingrediente premium, de cea mai bună calitate.

  • Poți prepara blatul exact așa cum îți place

Subțire, crocant, pufos, dens, rumenit sau copt un anumit număr de minute – blatul gătit în casă poate fi cum vrei tu!

  • Poate fi o activitate plăcută de familie, dacă vă place să gătiți

Nimic nu se compară cu timpul de calitate petrecut alături de familie. Dacă ție și copiilor vă place să gătiți, prepararea unei pizza poate fi activitatea perfectă de weekend!

Dezavantaje:

  • Există posibilitatea să nu-ți iasă rețeta

Chiar dacă te pricepi foarte bine în bucătărie, poți avea surpriza neplăcuta ca ingredientele folosite să nu interacționeze bine. Astfel, te poți confrunta cu un blat crud sau prea rumenit, cu un aluat care nu crește sau cu toppinguri gătite prea mult sau prea puțin.

●      Va dura destul de mult

Pentru a coace o pizza (sau mai multe!), va fi nevoie, mai întâi, să cumperi ingredientele necesare, apoi să le speli, să le tai și să le cântărești. Va trebui să frămânți aluatul, să îl lași la dospit, să îl întinzi, apoi să prepari sosul de roșii. Ca să nu mai menționăm timpul de coacere!

  • Vei depune mai mult efort

Chiar dacă pare un preparat simplu, pizza necesită destul de mult efort. În primul rând, ingredientele trebuie să fie cântărite cu exactitate, iar aluatul trebuie să fie frământat și aranjat cu atenție în tavă. Apoi, va fi nevoie să speli, să tai ingredinentele și să aranjezi toppingurile pe pizza.

Așadar, fiecare variantă vine la pachet cu propriile sale părți bune și, bineînțeles, dezavantaje. Unele seri cer o comandă rapidă de pizza, iar altele pot fi petrecute în bucătărie, gătind cu familia. În final, decizia îți aparține în totalitate!

Articolul Anterior

Business-ul momentului: site-urile de afiliere

Articolul Urmator

Ce fel de aranjamente deosebite îți recomandăm de la o florărie online? Coșuri cu flori!

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *